Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ! ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΩΓΜΕΣ...

Η πανδημία παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, την ίδια ώρα που η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 9,5 μονάδες.

Συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας της Metron Analysis για το MEGA, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,1% έναντι 19,6 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 15%, ΚΚΕ με 4,4%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜεΡΑ25 με 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.
Όπως και να 'χει η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη δημιουργία ενός τρίτου, ισχυρού πόλου, αυτού του Κινήματος Αλλαγής, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα δεν χάνει ποσοστά, αντίθετα ενισχύονται.



Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 36%, το ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΚΙΝΑΛ 18,5%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 5% και το ΜέΡΑ25 με 4,1%.



Την ίδια ώρα πάντως, η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και ο φόβος των πολιτών για την ακρίβεια λειτουργούν ως καταλύτες των πολιτικών εξελίξεων.

Η πανδημία και η ιατρική περίθαλψη εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων με 34%, ενώ ακολουθεί η οικονομία/ακρίβεια με 32%, η ανεργία με 9%, οι πολιτική/πολιτικό σύστημα με 5% και το προσφυγικό/μεταναστευτικό με 3%.



Από εκεί και πέρα, οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε οικονομία κυρίως και σε πανδημία.
Στο ερώτημα επίσης αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, το 53% λέει προς τη λάθος και το 39% προς τη σωστή.



Όσον αφορά στην αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, το 54% αξιολογεί αρνητικά το Μαξίμου έναντι του 40%. Την αντιπολίτευση αξιολογεί αρνητικά το 76% και μόλις το 16% θετικά.



Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αρνητικά απαντά το 52% και θετικά το 44%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα κρίνει θετικά το 21% και αρνητικά το 72%.



Σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 36%, ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος από 3% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 1%. Ο... κανένας συγκεντρώνει 27%.



Στην ερώτηση, δε, για τις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία και στον κορονοϊό, το 56% έχει μάλλον αρνητικές, το 33% μάλλον θετικές, ενώ το 11% ούτε θετικές ούτε αρνητικές.



Στις εντυπώσεις, δε, από το έργο της κυβέρνησης στην Οικονομία, το 61% έχει μάλλον αρνητικές, μάλλον θετικές το 27%, ενώ ούτε θετικές ούτε αρνητικές το 11%.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: