Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟ “ΚΑΡΦΩΜΑ” ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ








Στο δούλεμα παίρνει η εφημερίδα “Δημοκρατία” τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος “ειδικεύεται στα επικοινωνιακά σόου”. Αφορμή γι’ αυτό τα πρόστιμα που ανακοίνωσε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ λόγω παραβάσεων του νόμου περί αισχροκέρδειας (παραβίαση του πλαφόν περιθωρίου κέρδους) και λόγω του γεγονότος ότι διαπιστώθηκαν άλλες τιμές στο ράφι και άλλες στο ταμείο.

Για μας το θέμα δεν είναι ότι τα πρόστιμα είναι προκλητικά χαμηλά σε σχέση με τον ετήσιο τζίρο των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οι οποίες θησαύρισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι το 2021 οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ παρουσίασαν πωλήσεις αξίας 10,11 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 237.970.000 ευρώ ή κατά 2,41% συγκριτικά με το 2020 και κατά 9,54% συγκριτικά με το 2019, οπότε οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 9,11 δισ. ευρώ.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία σ’ αυτή την είδηση, είναι ότι οι ίδιοι οι καπιταλιστές, ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ “καρφώνουν” τις ψευτιές του Γεωργιάδη και τις θεατρινίστικες, επικοινωνιακές αυτές μεθοδεύσεις του,

Διαβάζουμε σε οικονομική ιστοσελίδα:

Εκτός όμως από τα πρόστιμα,

 πηγές της ΑΒ Βασιλόπουλος αμφισβητούν και τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι «μέχρι στιγμής όσα πρόστιμα έχουμε βάλει με τη ΔΙΜΕΑ, έχουν όλα εισπραχθεί. Δεν έχει μείνει κανένα πρόστιμο ανείσπρακτο» και ότι «δεν υπάρχει αλυσίδα που να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη».

«Δεν ισχύει. Εμείς έχουμε προσφύγει και για το προηγούμενο πρόστιμο (σ.σ. ήταν κάτω από 50.000 ευρώ και για αυτό δεν γνωστοποιήθηκε το όνομα της αλυσίδας). Και σκοπεύουμε να προσφύγουμε και για το τελευταίο. Θεωρούμε ότι είναι άδικο και αβάσιμο», σημειώνουν.

Προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια για το πρόστιμο του υπουργείου Ανάπτυξης προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η αλυσίδα «Πέντε Α – Γαλαξίας».

Κατά την εκτίμησή μας αυτά τα πρόστιμα, επιβάλλονται για το θεαθήναι και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχτούν από το δημόσιο. Θα μπλέξουν στις δικαστικές καλένδες, όπως προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, που με αυτή την ευκαιρία χαρακτηρίζουν ψεύτη -το λένε κόσμια ότι “δεν ισχύουν” τα λεγόμενα του Γεωργιάδη- τον υπουργό.

http://vathikokkino.gr/archives/129630

Δεν υπάρχουν σχόλια: