Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Μία οφειλόμενη απάντηση – ενημέρωση

Την ώρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής προετοιμάζεται, να δώσει τη μάχη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ώστε να καταστεί δυνατό και υπολογίσιμο πολιτικό μέγεθος και να έχει καθοριστικό ρόλο και λόγο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, την ώρα που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν χωρίς επιτυχία να συμπιέσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ με στόχο τη συρρίκνωσή του, κάποιοι επέλεξαν να ρίξουν νερό στον μύλο της εσωστρέφειας, βρίσκοντας ως όχημα τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων βουλευτών στον Νομό μας, ναρκοθετώντας αυτή την προσπάθεια. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής Φωκίδας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών, φίλων και πολιτών της Φωκίδας, σε σχέση με τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων βουλευτών στον Νομό μας, καθώς και την ανακοινωθείσα παραίτηση των μελών της Συντονιστικής Γραμματείας της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Δελφών, στα ιεραρχικά ανώτερα όργανα, αλλά και σε ορισμένα τοπικά μέσα επικοινωνίας, αναφέρει τα εξής:

Η διαδικασία που επέλεξε κεντρικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν συγκεκριμένη, ανοιχτή και γνωστή σε όλους. Όσοι επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι,

έπρεπε να υποβάλλουν οι ίδιοι, σχετική αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της επίσημης ιστοσελίδας  του Κινήματος, με βιογραφικά στοιχεία, χωρίς να μεσολαβήσουν προς τούτο συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Συντονιστικών Γραμματειών για προτάσεις και αξιολογήσεις υποψηφίων.

Επίσης η επιλογή των υποψήφιων Βουλευτών δεν θα έπρεπε να περιοριστεί εντός των τειχών του Κινήματος, αλλά να διευρυνθεί, απηχώντας τα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και του Απόδημου Ελληνισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Η κατάρτιση του καταλόγου των υποψηφίων βουλευτών σε κάθε εκλογική περιφέρεια και η πρόταση προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ήταν αρμοδιότητα της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, που είχε συσταθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τον σκοπό αυτό.

Η τελική επιλογή ήταν αρμοδιότητα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και ολοκληρώθηκε στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2023.

Τρείς και πλέον μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου 2022 σε κοινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας και των Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων Δελφών και Δωρίδος στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού για τον Νομό, συζητήθηκε μεταξύ των άλλων και το θέμα της συμβολής όλων, στην προτροπή μελών, φίλων και προσώπων εκτός των τειχών του Κινήματος, για υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 η Νομαρχιακή Επιτροπή ενημέρωσε εκ νέου με δελτίο τύπου τους πολίτες της Φωκίδας, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την διαδικασία κατάρτισης των εθνικών ψηφοδελτίων με την επισήμανση ότι, «Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ανοιχτή για όσες και όσους επιθυμούν να συμμετέχουν».

Δυστυχώς η Συντονιστική Γραμματεία της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Δελφών που τώρα κόπτεται για τις διαδικασίες, για 3 και πλέον μήνες δεν έκανε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή, παρά μόνο την τελευταία ακριβώς στιγμή απέστειλε αιτήσεις υποψηφίων, όπως διαβάσαμε στην επιστολή παραίτησης της, παρά το γεγονός ότι η αίτηση ήταν προσωπική υπόθεση κάθε υποψηφίου, χωρίς να ενημερώσει έστω και τηλεφωνικά τη Νομαρχιακή Επιτροπή που είναι το ιεραρχικά ανώτερο όργανο στον Νομό για τις υποψηφιότητες αυτές, όπως και η ίδια παραδέχεται στην επιστολή της, λειτουργώντας αυτόνομα. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι στην επιστολή της προσβάλει κατά τρόπο ανεπίτρεπτο τους υποψήφιους βουλευτές, που επέλεξε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, καθώς και άλλα στελέχη, με μακρά, συνεχή και συνεπή αγωνιστική παρουσία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, πρέπει όμως πάντα να καταλήγουμε σε αποφάσεις και να προχωράμε.

Όποιος και όποια συμμετέχει σε όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις για την εκπροσώπηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εθνικές εκλογές και διαφωνεί, πρέπει εκτός από τη διαφωνία του, να καταθέτει προτάσεις για τα πρόσωπα που εκτιμά ότι θα εκπροσωπήσουν καλύτερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Αν δεν έχει πρόταση, οφείλει να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του Κινήματος για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανέξοδη κριτική για την κριτική, υπεκφυγές χωρίς αντίκρισμα, δημιουργία εντυπώσεων και «φιγούρα» στο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τελικό αποτέλεσμα την  εσωστρέφεια. 

Μετά τις απαραίτητες αυτές διευκρινήσεις, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα. 

Τώρα δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια. 

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα και της μάχης για να ξαναγίνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ δυνατό.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους, καθώς και τους πολίτες της Φωκίδας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι με ομοψυχία και πίστη, για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

                                          Νομαρχιακή Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: