Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ …

Κι ενώ σ’ όλο τον δημοκρατικό κόσμο έχουν μείνει αναπάντητα τα ερωτήματα με τι σκεπτικό η ΕΥΠ -η οποία σημειωτέον από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Ν.Δ έχει υπαχθεί στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού- ύστερα από εντολή του Διοικητή της Ε.Υ.Π. και έγκριση της εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, με το πρόσχημα της “εθνικής ασφαλείας”, παρακολουθούσε “νόμιμα” τους πάντες, το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι άλλο: Το πώς δηλαδή αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις υπουργών, δημοσιογράφων, πολιτικών στελεχών μέχρι και του αρχηγού του στρατού.

Αυτό είναι το κύριο που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου. Οτι έσπασαν τα στεγανά της ΕΥΠ και οι βρόμικες δουλειές της ήρθαν στην επιφάνεια. Γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Παπαδιόχος στην “Καθημερινή”, η κυβέρνηση φτιάχνει μια υπηρεσία, παρόμοια μ’ αυτή των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ (άλλη προβληματική φάση κι’ αυτή) με βασικό στόχο να εντοπίσει τα “βαθιά λαρύγγια” της ΕΥΠ.

Αντιγράφουμε από το δημοσίευμα που αναφέραμε:

… Με την ρύθμιση που προωθείτε τώρα, η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου που θα ιδρυθεί στην ΕΥΠ θα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση ακόμα και ακραίων φαινομένων διαφθοράς στους κόλπους της υπηρεσίας -για παράδειγμα ενημέρωση “στόχων” “πώληση” στοιχείων από παρακολουθήσεις αλλά και άλλων παραβατικών συμπεριφορών στελεχών,

της που υπερβαίνουν τους σκοπούς στους οποίους δεν είναι ταγμένοι. Εξάλλου η υπόθεση των παρακολουθήσεων που παραμένει στην επικαιρότητα, παρόλο που δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ως θέμα προτεραιότητας για τους πολίτες, ανέδειξε μια σειρά από σκοτεινές πτυχές… Επίσης ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι μέσω συγκεκριμένων “καναλιών” διέρρευσαν απόρρητα στοιχεία για συγκεκριμένες παρακολουθήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Καμιά έκπληξη για τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση των “αρίστων”. Οπως έχει ήδη αποκαλυφθεί ο ιθύνων νους που συνέλαβε, μεθόδευσε, υλοποίησε και καθοδηγούσε όλο αυτόν τον κρατικό-παρακρατικό μηχανισμό των παρακολουθήσεων έχει όνομα. Και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτοί, λοιπόν που διοχέτευσαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ΕΥΠ και Predator αποτελούσαν και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία ενός επιτελικού παρακράτους που είχε στηθεί υπό πρωθυπουργική επίβλεψη πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Εποχές νεοδημοκρατικής “κανονικότητας”.

http://vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: