Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ“ΣΦΑΓΕΙΟ”ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Του Λουκά Γεωργιάδη 

Με τη βούλα του Αρείου Πάγου και μάλιστα με ευρύτατη πλειοψηφία, οι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας είναι νόμιμοι και ως εκ τούτου οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα σε αυτούς.

Είναι μία ακόμη… προίκα που μας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους δεν θυμούνται τον Φεβρουάριο του 2019, ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε όρκους… αιώνιας πίστης στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σχετικά με την κατάργηση της α΄ κατοικίας.

Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι κάτι τέτοιο είναι δίκαιο με βάση οικονομικά, τραπεζικά και κοινωνικά κριτήρια. Προφανώς ο άνθρωπος εννοούσε ότι όποιος δεν μπορεί να ξεχρεώσει ένα στεγαστικό δάνειο θα χάνει το σπίτι, γιατί πολύ απλά έχει δανειστεί λεφτά που ανήκουν σε άλλους. Δηλαδή στους καταθέτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε με τη δική του… μαύρη υπογραφή μια επώδυνη διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τις ηλίθιες και εγκληματικές ενέργειες της τότε συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι πλειστηριασμοί αποτέλεσαν τον πλέον επώδυνο όρο του “συμβολαίου” καταδίκης για το τραπεζικό σύστημα και τους πολίτες της χώρας (φορολογούμενων, ασφαλισμένων, αποταμιευτών, επενδυτών). Το πληρώσαμε και θα το πληρώνουμε για πολλά χρόνια. Φυσικά, όσοι ζητούν από την κυβέρνηση να καταργήσει τις αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να ζητάς να σταματήσει ο ήλιος από την ανατολή!

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως,

λόγω της… κουτής διαπραγμάτευσης του 2015, δεν μας άφησε μόνο τη ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ και τους πλειστηριασμούς. Φρόντισε να κατακρεουργήσει και τις συντάξεις, καθώς η ζημιά στην οικονομία περνούσε μέσα και από την αποκατάσταση δομικών παραμέτρων του ασφαλιστικού συστήματος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλαν στην Κλίνη του Προκρούστη τις συντάξεις, τις οποίες υποτίθεται ότι θα τις αποκαθιστούσαν στα προ μνημονίου επίπεδα! Οι μεγαλύτεροι επαγγελματίες ψεύτες της πολιτικής ζωής της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, προχώρησαν σε 20 περικοπές, ενώ η αιτία που περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι δεν έλαβαν την αύξηση κατά 7,75%, οφείλεται στην προσωπική διαφορά. Ένα ακόμη… ενθύμιο του Νόμου Κατρούγκαλου, το οποίο είναι εδώ για να μας θυμίζει δύο από τις μεγαλύτερες συμφορές που άφησαν στη χώρα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεγελαστούν είτε στο θέμα των συντάξεων είτε στο θέμα των πλειστηριασμών. Αποτελούν τη… μαύρη κληρονομιά του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι, αν δεν μας είχαν… προκύψει, δεν θα είχαμε μπλέξει με όλες αυτές τις περιπέτειες ακόμη και σήμερα.

Η εποχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μας συνοδεύει για αρκετά χρόνια ακόμη. Η θητεία τους αποτέλεσε ένα μεγάλο βαρίδι για τη χώρα και αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019, σήμερα δεν θα συζητούσαμε ούτε για “σφαγές”, ούτε για “χειρουργεία”. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα μυαλού και της σωστής κίνησης πίσω από το παραβάν

*Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: