Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι γνωστό ότι η Ν.Δ αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να σταδιοδρομήσουν πολιτικά μια σειρά φασιστοειδή. Ποτέ όμως δεν ξεχνάνε τις ιδεολογικές τους αντιλήψεις, όσο και να προσπαθούν να τις «ντύσουν» με το περίβλημα του «σοβαρού» δεξιού.

Το παρακάτω βιντεάκι είναι ένα οπτικό θέαμα μούρλια. Αφιερώνεται εξαιρετικά στον Μάκη Βορίδη και ευχαριστούμε τον νέο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας που το έφτιαξε. Πέρα από τα περασμένα λεγόμενα του πρώην ιδρυτή και αρχηγού του κόμματος “Ελληνικό Μέτωπο”, του ανθρώπου που χρημάτισε στέλεχος του Καρατζαφερέικου μορφώματος και σήμερα υπουργού Εσωτερικών, του κυβερνητικού στελέχους δηλαδή που είναι βασικά υπεύθυνο για την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, βλέπουμε και πολιτικά γεγονότα, με τον Βορίδη πρωταγωνιστή, που πιθανόν αρκετοί/ες αγνοούν.

Στα σχεδόν πέντε λεπτά του βίντεο βλέπουμε την πραγματική εικόνα του σωστού “εθνικόφρονα” με γραβάτα. Οι πάντες, οπαδοί του ΚΚΕ, αναρχικοί, μαοϊκοί, τροτσκιστές, σταλινικοί, μπαίνουν στο στόχαστρο του Βορίδη, για τον οποίον όμως, όπως βλέπουμε και στο παρακάτω οπτικό ντοκουμέντο, ούτε όλοι οι ακροδεξιοί έχουν την καλύτερη άποψη.

Το βιντεάκι φτιάχτηκε με αφορμή την τοποθέτηση στην βουλή του Μάκη Βορίδη για την τροπολογία που αποσκοπεί τον αποκλεισμό από την συμμετοχή στις εκλογές των ναζιστικών μορφωμάτων.

_____________________

Καπάκι αι’ αυτό από τον “τσεκουράτο”. Είναι από δημοσίευμα της «Καθημερινή»:

«Ο Βορίδης εμφανίστηκε στον ακροδεξιό χώρο πριν από το 1980. Τέσσερα χρόνια μετά ο Βορίδης εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ (το κόμμα που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος το 1983 από τον Κορυδαλλό)…
Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, στις 15 Μαρτίου 1985,

ο Μ. Βορίδης διαγράφεται από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της ακροδεξιάς του δράσης (…).
Μερικούς μήνες μετά, ο διαγραμμένος επικεφαλής ομάδας “ΕΠΕΝιτών” πολιόρκησε τη Νομική με τσεκούρια και σιδηρολοστούς.
Το 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το “Ελληνικό Μέτωπο”, ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα “Ελληνικές Γραμμές”. Στο κόμμα μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ. Αγαπημένος του στόχος οι μετανάστες, κυρίως οι Αλβανοί (…).

Κι εδώ ένα από τα συνηθισμένα παραληρήματά του, αντιγραφή, λες, από ομιλία του θεωρητικού της Απριλιανής χούντας Γ. Γεωργαλά.

vathikokkino.gr/archives/129229

Δεν υπάρχουν σχόλια: