Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ

Το σκόρδο κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική κουζίνα και κουλτούρα. Προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρικές παρασκευές, αλλά σύμφωνα με τελευταία επιστημονικά στοιχεία προστατεύει τον οργανισμό μας και από επικίνδυνα καρκινογόνα.

Για την ακρίβεια, περιέχει συστατικά που ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ειδικότερα, ενεργοποιεί ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν στη διάσπαση ουσιών που τον προκαλούν.

Επίσης, συμβάλλει στην παρεμπόδιση της εισόδου συγκεκριμένων κατηγοριών καρκινογόνων στα κύτταρα.

Παράλληλα, στοιχεία συνδέουν το σκόρδο με προστασία έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, ενός βακτηρίου του στομάχου που ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: