Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΑΝΗΞΕΡΟΙ, ΑΝΙΔΕΟΙ, ΑΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ


Πηγή: “ΕφΣυν”

ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ της περασμένης Δευτέρας, στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας, θέταμε το ερώτημα «τι θα έλεγε ο πρωθυπουργός» αν δεν είχε μεσολαβήσει η τραγωδία των Τεμπών και είχε πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο «Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος», το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου. Η δική μας απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν πως θα παρουσίαζε μια εξωραϊσμένη εικόνα των ελληνικών σιδηροδρόμων και μεγαλεπήβολα σχέδια στο πλαίσιο της κάλπικης προεκλογικής-ψηφοθηρικής εκστρατείας του.

ΧΘ£Σ ΜΑΣ επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ. «Είναι σαφές ότι η εικόνα αυτής της διάλυσης, που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο, σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Προφανώς, σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει», είπε χαρακτηριστικά. Κατά συνέπεια πριν από το τραγικό δυστύχημα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είχαν μια ειδυλλιακή εικόνα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και ακριβώς σε αυτή τη βάση σχεδίαζαν τις πολιτικές παρεμβάσεις τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την επιβεβαίωση τον κ. Οικονόμου, αν και πιστεύουμε πως αυτή δεν προέκυψε επειδή τον έπιασε κρίση ειλικρίνειας. Στην προσπάθειά του να βγάλει τον πρωθυπουργό από το κάδρο των εγκληματικών ευθυνών τον χαντάκωσε εντελώς εμφανίζοντάς τον να αγνοεί εντελώς την κατάσταση. Ταυτόχρονα, όμως,

εμφάνισε και την κυβέρνηση να έχει πλήρη άγνοια για το χάλι των σιδηροδρόμων σε κάθε πτυχή τους και κυρίως στα ζητήματα ασφάλειας. Δηλαδή δεν γνώριζε ούτε ο αρμόδιος υπουργός; Τότε ποιος γνώριζε; Αν πάμε λίγο πιο πίσω στα γεγονότα, θα διαπιστώσουμε πως ο άνθρωπος που ηγείται της χώρας αγνοούσε τα προβλήματά της.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ για την κατάσταση των ασθενών στα νοσοκομεία τον καιρό της πανδημίας όταν κάθε μέρα θρηνούσαμε εκατόμβες.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ για τις υποκλοπές.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ για τον Πάτση, τη Νικολάου και όλους αυτούς.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ για τον ΟΣΕ. Από τον κ. Οικονόμου μάθαμε πως δεν γνώριζε ούτε η κυβέρνησή του.

ΟΤΑΝ, ΟΜΩΣ, ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση αγνοούν και αυτή η άγνοιά τους μετριέται με εκατόμβες νεκρών και με περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, ένα συμπέρασμα προκύπτει: Αυτός ο πρωθυπουργός κι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγουν το γρηγορότερο ως οι μόνοι υπεύθυνοι των τραγωδιών και για να μην προκύψουν νέες.

Πηγή: “ΕφΣυν”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ..