Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΑΕΙ... ΔΕΛΦΟΥΣ

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, Γιώργος Ξένος, θα επιχειρήσει να «παντρέψει» τα κλασικά αριστουργήματα της τέχνης με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, σε μία έκθεση που θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, έπειτα από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Η ίδια έκθεση είχε φιλοξενηθεί πριν από έναν χρόνο και στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, ενώ θα βρίσκεται φέτος στους Δελφούς από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 Απριλίου στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και στον αύλειο χώρο, τον προθάλαμο, την επιγραφική στοά και το εσωτερικό του αρχαιολογικού μουσείου.
Στον αρχαιολογικό χώρο θα εκτίθενται τα «Ανθρώπινα περιγράμματα», δηλαδή ανθρώπινες μορφές από σχηματοποιημένο μέταλλο. Στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου,
όπου ξεκινά το πλακόστρωτο προς τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, θα τοποθετηθεί η σιδερένια εγκατάσταση «Επτά Πύλες». Στο εσωτερικό του μουσείου (προθάλαμοι και επιγραφική στοά) θα παρουσιαστούν η εγκατάσταση «Μάθημα γραφής», το έργο από ακρυλικό σε χαρτί «Χρησμοί- τετράπτυχο», το έργο «Πάπυρος» (μελάνι σε χαρτί), η εγκατάσταση «Ο ίσκιος του ανθρώπου είναι ο πολιτισμός του», η εγκατάσταση από plexiglass «Κιβωτός πληροφορίας», καθώς και μερικά από τα «Ανθρώπινα περιγράμματα».
Το μοναδικό έργο που προτείνεται να εκτεθεί στο εσωτερικό του εκθεσιακού χώρου του μουσείου και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Αντίνοου έχει τίτλο «Πύλη γραφής» (μελάνι σε χαρτί) και θα συνδυάζεται αισθητικά με τον Αντίνοο, τη ζωoφόρο του θεάτρου, τον βωμό των Νυμφών και τα υπόλοιπα ευρήματα που εκτίθενται εκεί.
Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: