Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ_ΠΑΣΟΚ

Μία λέξη ήταν αρκετή να βάλει φωτιά στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η οποία παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα. Στο κλείσιμο της διαδικασίας προτάθηκε από την Γ. Κουτσούκο το κείμενο απόφασης που περιελάμβανε την πρόταση διοργάνωσης συνεδρίου στο τέλος Οκτωβρίου, το οποίο να μην είναι ιδρυτικό της δημοκρατικής παράταξης αλλά συνέδριο συμπαράταξης δυνάμεων και ότι το ΠΑΣΟΚ με τα όργανα του θα εκτιμήσει τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας...

Παρενέβη τότε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης,
ο οποίος επισήμανε την αλλοίωση της απόφασης που προέρχεται από τις τοποθετήσεις των συνέδρων και ζήτησε να μπει στο κείμενο της απόφασης της ΚΕ η πρόταση να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Επί μιάμιση ώρα έθετε θέμα για τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών και ζήτησε να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του κόμματος ο οποίος είχε αποχωρήσει για να διευθετηθεί το θέμα. «Τι θα λέμε στον κόσμο στις οργανώσεις θα τον καλούμε ως ΠΑΣΟΚ ή ως Δημοκρατική Παράταξη;». Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο Χρήστος Πρωτόπαπας είπε στον Απόστολο Κακλαμάνη «εντάξει μας τα είπες αυτά Απόστολε» για να λάβει απάντηση από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής «θα τα πω και 7 και 8 φορές αν χρειαστεί γιατί εγώ μόνον εδώ μπορώ να τα πω. Εσύ έχεις και άλλες επιλογές στα δείπνα και στα σαλόνια που συμμετέχεις».

Προκλήθηκε πανικός και μετά τον Χρήστο Πρωτόπαπα ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος διάβασε την απόφαση της Επιτροπής από το ...κινητό του και εξηγούσε τους λόγους που πρέπει να υπερψηφιστεί.

Ο Παύλος Γερουλάνος φανερά εκνευρισμένος επέμενε να γίνει ψηφοφορία σε ένα σώμα που εκείνη την ώρα δεν είχε απαρτία. Η Τόνια Αντωνίου και ο Παύλος Χρηστίδης ζητούσαν να εφαρμοστεί η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης για να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ την πόρτα της επιστροφής σε όσους έφυγαν και θέλουν να ενταχθούν ξανά στη παράταξη.
«Δεν είμαστε Κομμουνιστικό Κόμμα για να λαμβάνονται ομόφωνα οι αποφάσεις. Ας είναι και κατά πλειοψηφία δεν θα πάθουμε τίποτα » φώναζε ο κ. Κακλαμάνης.

Το προεδρείο τελικά ανακοίνωσε, ότι η απόφαση εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. [thetoc]

ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, τα 2/3 των τοποθετήσεων ήταν εναντίον της πρότασης που τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία! Όπως φαίνεται, το ιδρυτικό συνέδριο της *Δημοκρατικής Παράταξης* θα διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας με πρεσβευτή τον Βενιζέλο και της ανοιχτότητας με πρεσβευτή τον Ανδρουλάκη. Και βέβαια, θα αναρωτιόμαστε όλοι τους λόγους της μικρής ανταπόκρισης ή όπως χαρακτηριστικά λέει ο θυμόσοφος λαός μας ''τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε''.


Έτσι όπως εξελίσσεται η πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ, με καμουφλάζ, μετονομασίες, κουτοπονηριές και εξουσιολάγνους καρεκλοκένταυρους στην αρένα, το τέλος θα είναι θλιβερό, όπως θλιβεροί είναι οι πρωταγωνιστές και θα συνοδευτεί από βαρύ γδούπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: