Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ http://vimaiteas.blogspot.gr/2014/06/o.html, OΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΙΝΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ 

Οι αποκλεισμένοι της Γάζας γίνονται πάλι πρόσφυγες. 4.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Στην περιοχή ο γερμανός ΥΠΕΞ.

Με όλα τα μέσα, με λεωφορεία, στις καρότσες των φορτηγών, ακόμα και σε κάρα γαϊδάρων, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν άρον άρον περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters πάνω από 4.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ξεπερνά τους 160, από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων μέχρι σήμερα.
Η ισραηλινή αεροπορία έριξε φυλλάδια στην περιοχή της Μπέιτ Λαχίγια με τα οποία ζητούσε «από τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους,
και να καταφύγουν νοτιότερα για τη δική τους ασφάλεια, από τα μέλη της Χαμάς και από τις τοποθεσίες όπου δρουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.  Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους», καταλήγει η ανακοίνωση του στρατού.

 Συλλήψεις στην Πλατεία των Τζαμιών  

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της εισήλθαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και συνέλαβαν 10 παλαιστίνιους διαδηλωτές. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν και χερσαίες επιθέσεις

Από τις επιθέσεις την Κυριακή σκοτώθηκε μια παλαιστίνια και το ηλικίας τριών ετών κοριτσάκι της
Η επίθεση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής κατά θέσεων της Χαμάς. Καταδρομείς του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς, από όπου είχαν εκτοξευτεί πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο.
Σύμφωνα με τη ραδιοφωνική συχνότητα του στρατού, χρησιμοποιήθηκαν χερσαία στρατεύματα κοντά στη Γάζα, για πρώτη φορά από τότε που άναψε ξανά η σπίθα του πολέμου, από τη δολοφονία τριών Ισραηλινών νέων και του 17χρονου Παλαιστινίου.  Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με αντάρτες της Χαμάς, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της Χαμάς.
Από τις επιθέσεις την Κυριακή σκοτώθηκε μια παλαιστίνια και το ηλικίας τριών ετών κοριτσάκι της. Στο Τελ Αβίβ ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Εκκληση για εκεχειρία από τη Γαλλία

«Στη Γάζα όπως και στο Ισραήλ, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς στη Βιένη. «Στη συγκυρία αυτή της καταστροφικής κλιμάκωσης, η Γαλλία ζητεί, όπως και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την επιστροφή στην εκεχειρία του 2012. Χωρίς αμφιβολία θα το συζητήσουμε με τους συναδέλφους μου που είναι παρόντες εδώ», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, του γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο στη Μέση Ανατολή.









Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: