Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εορταστικό τριήμερο… καύσωνα θα έχουμε από σήμερα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. 
Εως τους 41 βαθμούς την Παρασκευή. Αναλυτικά ο καιρός.
 Για σήμερα, Τετάρτη, περιμένουμε ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Αναλυτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 38 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει στους 36 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά,
στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη, με τη θερμοκρασία στο κέντρο να φτάνει στους 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι στο Σαρωνικό και τοπικά ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Πέμπτη

Την Πέμπτη, 14 Αυγούστου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Η μέγιστη θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39, στις Κυκλάδες τους 34 και στις
υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. 

Παρασκευή

Την Παρασκευή, 15 Αυγούστου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα ηπειρωτικά της χωράς η μέγιστη θα φτάσει τους 40 και πιθανόν κατά τόπους στο εσωτερικό της ανατολικής χωράς τους 41, στις Κυκλάδες τους 35, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.  Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και πάλι από το απόγευμα του Σαββάτου.
Δείτε εδώ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: