Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΣΠΑΝΙΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Όταν αναφερόμαστε στα δελφίνια, συνήθως το κάνουμε με θαυμασμό για τα πανέξυπνα θηλαστικά της θάλασσας που θεωρούνται φίλοι του ανθρώπου και που πολλές φορές μας συγκινούν με τα κατορθώματά τους στο νερό.
Αυτή τη φορά όμως, ένας Τούρκος γυμναστής σε μια παραλία της Σμύρνης στην Τουρκία, τρομοκρατήθηκε με το θέαμα που αντίκρυσε μπροστά του.
Αρχικά πίστεψε πως τα μάτια του έπαιζαν παιχνίδια και πως δεν ήταν ένα το δελφίνι που έβλεπε μέσα στο νερό μπροστά του, αλλά περισσότερα… Κι όμως, το δελφίνι ήταν ένα,
αλλά είχε δύο κεφάλια!
Ο 39χρονος Tugrul Metin είδε το εξαιρετικά σπάνιο ζώο να επιπλέει νεκρό στο νερό, λίγα μέτρα από την ακτή και από την τρομάρα του, πήρε την αστυνομία να έρθει να τον σώσει. Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι είδε μπροστά του: «Πρόσεξα το δελφίνι μέσα στη θάλασσα κι έμεινα αποσβολωμένος μέχρι που ξεβράστηκε στην ακτή» είπε στους δημοσιογράφους.
«Στην αρχή δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι ήταν αυτό το πλάσμα που έβλεπα μπροστά μου. Νόμιζα ότι τα μάτια μου με γελούσαν. Ποτέ δεν είχα ακούσει για τέτοιο δελφίνι και πραγματικά σοκαρίστηκα», ανέφερε.
Όπως μπορεί κανείς να δει από τη φωτογραφία, είναι ξεκάθαρο πως το σπάνιο αυτό δελφίνι έχει δύο κεφάλια με ένα σώμα, όπως συμβαίνει και με τα σιαμαία δίδυμα.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των ειδικών, το δελφίνι ήταν ηλικίας περίπου ενός έτους, ενώ μετρήθηκε σε μήκος ενός περίπου μέτρου. Το ένα από τα δύο κεφάλια λειτουργούσε κανονικά, ενώ το δεύτερο δεν είχε πλήρως αναπτυχθεί.

Ο Mehmet Gokoglu από το τμήμα θαλάσσιας βιολογίας του Πανεπιστημίου Ak Deniz ανυπομονεί να εξετάσει το πλάσμα: «Ένα τέτοιο δελφίνι είναι μια πάρα πολύ σπάνια περίπτωση – παρόμοιμα με αυτή των σιαμαίων ανθρώπων» εξηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: