Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ, ΤΩΡΑ Ο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!

Ούτε στα μέσα του Αυγούστου δεν σταματούν οι παραστάσεις του ελληνικού πολιτικού τσίρκου, με τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μανώλη Γλέζο και να ζητά την παρέμβαση του Πατριάρχη Ρωσίας υπέρ της εξαίρεσης των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο.

Όπως διαβάζω στην προσωπική ιστοσελίδα του ιδιοφυούς πολιτικού, η επιστολή του απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και καταλήγει ως εξής:

(...)Κατόπιν τούτων, θα παρακαλούσα να ζητήσετε τη διαμεσολάβηση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, του οποίου ο λόγος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν,

προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά το αίτημα της ελληνικής πλευράς να υπάρξουν εξαιρέσεις στο ρωσικό εμπάργκο για τα αγροτικά μας προϊόντα, κάτι που βεβαίως θα εκτιμηθεί δεόντως από τον ελληνικό λαό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει.

Θυμίζω ότι ο Μανώλης Γλέζος είχε στείλει επιστολή στον Πούτιν με το ίδιο αίτημα με επιχείρημα τη στάση που τήρησε η Ελλάδα το 1955 έναντι της Σοβιετικής Ένωσης. To αστείο είναι ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία είχαν κρυφτεί όταν η χώρα χρειαζόταν τα δισεκατομμύρια του 1ου Μνημονίου για να σωθεί αλλά τώρα για μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ζημιά των παραγωγών μοιάζουν έτοιμοι να πάνε γονατιστοί και στην Παναγία της Τήνου.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι οι διάφορες αυτές κωμικές επιστολές αποδεικνύουν τη σιγουριά των συντακτών τους ότι όλο και κανένα ψηφαλάκι θα τους αποφέρουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: