Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Στον παραπάνω πίνακα μπορείτε, έστω με κάποια δυσκολία, να διακρίνετε τις ψήφους των Ελλήνων ευρωβουλευτών στην ψηφοφορία για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα διαπιστώσετε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή τις καταψήφισαν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ταύτιση απόψεων των δυο κομμάτων όπως εκφράζεται από τις σχετικές ανακοινώσεις τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
(...)Καταστροφική για την ελληνική αγροτική οικονομία και όχι μόνο αποδεικνύεται η απαράδεκτη στάση της σημερινής κυβέρνησης,
που υπάκουσε και υπακούει τυφλά στις ψυχροπολεμικές στρατηγικές Ουάσιγκτον - Βρυξελλών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας. Οι Έλληνες αγρότες που στηρίζουν το εισόδημά τους στις εξαγωγές προς τη Ρωσία οδηγούνται στην ολική καταστροφή.

Η Χρυσή Αυγή τονίζει:

(...)Η υποκρισία και η ανεύθυνη πολιτική της συγκυβέρνησης των δανειστών και των μνημονίων και η αντιρωσική πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου που υποτάσσονται σε ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι η αιτία για την οικονομική καταστροφή χιλιάδων παραγωγών νωπών προϊόντων και επαγγελματιών που πλήττονται από το Ρωσικό εμπάργκο. Στην ουσία μιλάμε για την χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.

Δεν έχω απολύτως καμία προβοκατόρικη διάθεση εξίσωσης ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς με ένα νεοναζιστικό μόρφωμα αλλά μπορούν να μας εξηγήσουν λίγο στην Κουμουνδούρου τι ακριβώς τους συμβαίνει; Ακόμα και ο Μαριάς έκρινε ότι είναι προτιμότερο να επιλέξει το λευκό παρά να καταψηφίσει.

Σε τι ακριβώς ελπίζουν από τη Ρωσία του Πούτιν ως αυριανή κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί με την Ευρωζώνη το χρέος της χώρας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: