Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΑΙΜΑ - ΖΩΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Είναι η πολλοστή φορά που η Ζωή τα βρίσκει με την Χρυσή Αυγή. 
Και είναι η πολλοστή φορά που η Χρυσή Αυγή χειροκροτεί την Ζωή.
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντιμετωπίζει την ελληνική Βουλή ως προσωπικό της τιμάριο, υποβαθμίζοντας τη κοινοβουλευτική διαδικασία και υπονομεύοντας την δημοκρατία.
Όσο παραμένει στη θέση της τόσο τα φαινόμενα αυτά θα οξύνονται. 

Ο μεγαλοϊδεατισμός της δεν έχει τέλος.
Σχολιάζει παρατύπως και αντιθεσμικά κάθε τοποθέτηση βουλευτή, σα να βρίσκεται σε αμφιθέατρο Πανεπιστημίου ή σε τηλεοπτικό talk show.

Τι έγινε λοιπόν χθες;

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ενώ διαφαινόταν η επίτευξη ευρύτατης συναίνεσης για το νομοσχέδιο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και το οποίο θεωρείται «μονομερής ενέργεια» από ορισμένους κύκλους των δανειστών η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε τις επιστολές βουλευτών της ΧΑ που ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό και το αίτημά τους δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. 


Η πρόεδρος της Βουλής, όμως, αιφνιδίασε τους πάντες,
λέγοντας πως ο κανονισμός δίνει το δικαίωμα στην πρόεδρο να κρίνει και να αποφασίζει η ίδια για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία - και στη συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε πως έπρεπε.

Εμφανής ήταν η προσπάθειά της να εγκλωβίσει την ΝΔ σε καταψήφιση του Νομοσχεδίου, αν και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, έχει ήδη από το πρωί πει πως θα το στηρίξει.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε ως συνέπεια τις οξύτατες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ, να αποχωρούν και να ωρύονται στους διαδρόμους της Βουλής.

Μετά από λίγο η Ζωή, υπαναχώρησε και πήρε πίσω την πρότασή της για ονομαστική ψηφοφορία.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Βρούτσης είπε προς την πρόεδρο «Λειτουργείτε με τη δική σας τυπολατρία εις βάρος θεσμών που υποβαθμίζετε και γελοιοποιείτε», ενώ ο πρώην πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «έρχεται ένα νομοσχέδιο που ενώνει και ο πρωθυπουργός ζητά από όλες τις δυνάμεις να στείλουμε μήνυμα ενότητας και εσείς μας οδηγείτε στο να διαφωνούμε επί της διαδικασίας». 



Την κ. Κωνσταντοπούλου «άδειασε» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης που ομολόγησε αυτό που όλος ο κόσμος λέει για την κυβέρνηση: «Άλλα περίμενε από εμάς ο κόσμος και άλλα κάνουμε», είπε.

Είναι η πολλοστή φορά που η Ζωή τα βρίσκει με την Χρυσή Αυγή.

Και είναι η πολλοστή φορά που η Χρυσή Αυγή χειροκροτεί την Ζωή.

Η δημοκρατία επέστρεψε σύντροφοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: