Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ...ΛΕΩ ΕΓΩ

Eχει προξενήσει ενδιαφέρον τι πρόγραμμα θα κάνουν οι τρεις μπάντες του στρατού που θα παίξουν μετά την παρέλαση, ώστε ο κόσμος να μπορεί να χορέψει, γιορτάζοντας την πρώτη εθνική κυβέρνηση μετά την... ξέρετε ποια. 
Το πρωί είχε βγει στον Καμπουράκη στο Mega η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία είπε ότι τις αποφάσεις έχουν πάρει ο Πάνος Ο Καμμένος με τη Ρένα Δούρου. 

Στην ερώτηση αν εκτός από εμβατήρια οι μπάντες θα παίζουνε και δημοτικά, η αντιπεριφερειάρχης είπε «αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το μοντάρουμε». Με ό,τι και αν σημαίνει «θα το μοντάρουμε», αφού μπορεί το πρόβλημα να είναι στις ενορχηστρώσεις και οι μπάντες να μην έχουν αρκετά κλαρίνα, μπορεί να χρειάζονται τραγουδιστές ή μπορεί να υπάρχουν διχογνωμίες στο πρόγραμμα. 

Γιατί πολύ ωραίο είναι το «Εγέρασα, μωρέ παιδιά, 40 χρόνια κλέφτης», αλλά να το τραγουδάνε έξω από τη Βουλή είναι άκομψο.

Επίσης ποιοι θα τραγουδήσουν; 

Μια σίγουρη είναι η Αντζη Σαμίου,
που έχει δώσει αγώνες στο twitter. Μόλις χθες ανέβασε μήνυμα νίκης «Μας έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει παρελάσεις, στρατό, σύνορα… 25η Μαρτίου και παρέλαση και συμβολική γιορτή απελευθέρωσης από τους ναζί!». 

Τώρα το «μας έλεγαν» δεν διευκρινίζει αν εννοεί τον Τάκη Κουράκη που είχε πει ότι οι παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν αλλά δεν θα τα χαλάσουμε. Ούτως ή άλλως, όλοι ξέρουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υποστηρίζανε τις παρελάσεις.

Ενα ερώτημα που υπήρξε χθες είναι αν στο γλέντι μετά την παρέλαση θα παίξουνε και ξένα. 

Πώς στους γάμους παίζουνε πρώτα το «Η νύφη είναι ο ανθός και ο γαμπρός οι κλώνοι και η κουμπάρα λεμονιά, κουμπάρος περιβόλι» και μετά ξηγιούνται και μια κομπαρσίτα να χορέψουν τα ζευγάρια, τώρα αν θα πούνε πρώτα τα λεβέντικα τα ελληνικά και μετά θα παίξουνε και κάτι για τους γεγέδες. 

Οχι ότι είναι απαραίτητο όταν έχουμε τα ωραία ελληνικά μας τραγούδια που δεν θα έχουνε πουθενά στον κόσμο. Εκτός αν ξέρετε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα άντε και την Κύπρο που να τραγουδάνε στα ελληνικά. 

Και αυτό σύμπτωση, εκτός του ότι είμαστε η μόνη χώρα που έχει τη λέξη «φιλότιμο»;

Θα σας πω και κάτι που ακούγεται σε όλες τις πιάτσες των ταξί. 

Ο Εβραίος Χένρι Κίσινγκερ μαζί με τη λέσχη Μποντιμπίλντερ και δύο στοές μασόνων είχανε κάνει μια μυστική συνάντηση στην Ελβετία και είχαν αποφασίσει ότι πρέπει να κάνουνε την ελληνική μουσική να μην ξανακουστεί πουθενά. 

Το σχέδιό τους ήταν να βάλουν στις παρελάσεις μπάντες Γερμανοτσολιάδων που θα κάνουν ότι παίζουν μουσική, αλλά δεν θα ακούγεται τίποτα. 

Δηλαδή ο κόσμος να είναι μαζεμένος στα πεζοδρόμια και να χειροκροτεί, η μπάντα να περνάει στην άσφαλτο και οι προδότες να κάνουν ότι παίζουν και ο ελληνικός λαός να νομίζει ότι είναι κουφός. 

Ευτυχώς όμως που ο Τσίπρας με τον Καμμένο το μυριστήκανε το σχέδιο και το Σύνταγμα την 25η Μαρτίου θα πλημμυρίσει μουσική. 


Τι το «Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν», τι το «Εχω μια αδελφή, κουκλίτσα ζηλευτή, τη λένε Βόρειο Ηπειρο, την αγαπώ πολύ», τι το «Κάφτρα» με τη Σαμίου όλες οι επιτυχίες από τις μπάντες που ο λαός λάτρεψε.

Επίσης μία πρόταση είναι στην παρέλαση να μη γίνει το συνηθισμένο και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κάτσει ξενέρωτα όπως οι υπόλοιποι στην εξέδρα. Να αναλάβει τον ρόλο που της αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: