Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΕΣΩΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΠΑΛ

Οι ορειβάτες εξαπατήθηκαν από έναν οδηγό βουνού από το Θιβέτ που τους «έφαγε» τα λεφτά. Αντί να βρεθούν στις πλαγιές του Έβερεστ βρίσκονται στα σπίτια τους.
Μια απάτη, ίσως έσωσε τη ζωή Ελληνικής αποστολής ορειβατών, που θα βρίσκονταν την ημέρα του σεισμού στις πλαγιές του Εβερεστ!
Ευτυχώς... εξαπατήθηκαν
Οι ορειβάτες εξαπατήθηκαν από έναν οδηγό βουνού από το Θιβέτ που τους «έφαγε» τα λεφτά και αντί να βρίσκονταν σήμερα στις πλαγιές του Έβερεστ βρίσκονται στα σπίτια τους.
 
Οι Ελληνες θα έφευγαν στις 13 Απριλίου 2015 για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού,
στις 20 Απριλίου θα ταξίδευαν στο Θιβέτ και θα έφθαναν την Κυριακή 26 Απριλίου -μια μέρα μετά τον φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ- στα 5400 μέτρα υψόμετρο. Η Ελληνική αποστολή δεν ταξίδεψε. Τα μέλη της έχασαν 11.500 ευρώ, κέρδισαν όμως τη ζωή τους και ευτυχώς δεν είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε μετά τα 7,9 Ρίχτερ ένα τμήμα του κεντρικού καταυλισμού που χρησιμοποιούν όσοι ορειβάτες πραγματοποιούν αναβάσεις στο Έβερεστ.
 
Σύμφωνα με το trikalanews.gr, ο γυμναστής Γεώργιος Ράιος, μέλος του ΣΟΧ Τρικάλων, μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να έκλαιγε τα 11.500 ευρώ, αλλά σήμερα έχει κάθε λόγο να νιώθει τυχερός...
 
Εξι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που σώθηκαν
Η αποστολή είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό σε όλες τις λεπτομέρειες, εκτός από την... σωτήρια απάτη του οδηγού!
Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην ιστοσελίδα τους οι Ελληνες ορειβάτες αναφέρουν ότι ήταν πανέτοιμοι να ανέβουν σε υψόμετρο 8.850 μέτρων από τη βόρεια πλευρά του Θιβέτ, μια αποστολή που θα διαρκούσε 45-50 ημέρες.
 
Τα μέλη της αποστολής θα ήταν 6 (5 Βολιώτες και 1 Κρητικός) ορειβάτες, έμπειροι, προπονημένοι και προετοιμασμένοι με την καθοδήγηση από τον επικεφαλής τους Νίκο Μαγγίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: