Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ (!) ΚΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ "ΑΓΚΑΘΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Το οξυμμένα προβλήματα στη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών που ταλανίζουν παρατεταμένα το Δήμο Δελφών επανέρχονται στο προσκήνιο,
με το Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι στο προσεχές Συμβούλιο του Δήμου θα προβεί σε αναλυτική ενημέρωση γύρω από το πώς έχει αυτή τη στιγμή το όλο θέμα.
Το ζήτημα έφερε στην επικαιρότητα η Σύμβουλος των "Πολιτών στο Προσκήνιο", Γιώτα Κασούτσα, με καταγγελία για την παροχέτευση λυμάτων στο Αρχαίο μονοπάτι των Δελφών προς Κίρρα."Καταγγέλλουμε τη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Δελφών" εισήγαγε το θέμα ως προ ημερησίας διάταξης η Σύμβουλος κι ενημέρωσε, επιδίδοντας σχετική τεκμηρίωση προς τα πρακτικά του Σώματος, ότι τα λύματα που εκφεύγουν του βιολογικού πέφτουν σε σημείο γύρω στα 600 μέτρα από την αφετηρία του μονοπατιού, στο ύψος κάτω από το Pavillion. "Έχει δημιουργηθεί καταρράκτης σε ελεύθερη ροή και το βλέπουν καθημερινά σχολεία,
επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής" ανέφερε κι ολοκλήρωσε:" Είναι ντροπή, κ. Δήμαρχε! Το ξέρετε κι ως τώρα δεν κάνατε κάτι. Κι αυτά που λέτε περί τουρισμού είναι υποκριτικά".
Ο Θαν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι εν γνώσει του κι ότι σε γενικότερο επίπεδο τα πράγματα είναι άσχημα με τους βιολογικούς καθαρισμούς. "Θα μπαίνουν πρόστιμα, δεχόμαστε διαρκείς ελέγχους, έχουμε ληγμένες αδειοδοτήσεις και περιβαλλοντικούς όρους", τόνισε και επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει 6 βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά σε καμία περίπτωση και τους ανάλογους πόρους για τη συντήρησή τους. "Πρέπει να δοθεί έμφαση στην Περιφέρεια, η ΣΑΤΑ που έχουμε στη διάθεσή μας είναι της πλάκας! Θέτω το θέμα διαρκώς στην ΠΕΔ και θα το θέσω δυναμικά και στο προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΕ" κατέληξε.
Ο Αντιδήμαρχος Δελφών εκδήλωσε τη χαρά του που τέθηκε το θέμα και ανέφερε πως το θέμα δεν είναι καινούριο, αλλά σοβεί τα τελευταία χρόνια, αποδίδοντας την ύπαρξή του σε κατασκευαστική αστοχία. "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δε διαθέτουμε μέσα και πόρους" επεσήμανε ο Λ. Αναγνωστόπουλος.

Ο Παν. Μέγκος χαρακτήρισε ως "σκάνδαλο" το ότι λειτουργεί ο Βιολογικός καθαρισμός της Δεσφίνας, που είναι παλιότερος, κι όχι άλλοι πιο καινούριοι, ενώ ο Θαν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε αναλυτική ενημέρωση εφ όλης της σχετικής ύλης στο Συμβούλιο της Πέμπτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: