Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΚ

ΠΑΓΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σοκ από τον Τσακαλώτο ο οποίος παραδέχθηκε ότι "κάναμε λάθος που δεν εξασφαλίσαμε όλα τα χρήματα στις 20 Φεβρουαρίου" και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για δημοψήφισμα ή εκλογές!


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν λάθος που η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε όλα τα χρήματα από τη διαπραγμάτευση της 20ης Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι μια νέα κυβέρνηση έχει και μια σχετική απειρία επάνω σε τόσο σοβαρά ζητήματα. 

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στους «θεσμούς».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου,
ότι δεν σιγουρέψαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων σημείωσε ότι μια νέα κυβέρνηση έχει σχετική απειρία σε μερικά πράγματα, αλλά παράλληλα τόνισε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ.Βαρουφάκη και του Μ.Ντράγκι, παρουσία του ιδίου, κατά την οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πει πως «εάν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αυτό θα ήταν το σήμα που χρειαζόταν· δεν το έκανε».

Ο κ. Τσακαλώτος παρατήρησε, ακόμη, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να υπάρχει μεταξύ Αθήνας και «θεσμών», αλλά υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

Ως παράδειγμα έφερε το θέμα των εργασιακών, σημειώνοντας πως ενώ ζητείται από την Ελλάδα να φέρει νέες προτάσεις στο τραπέζι, μετά υπάρχουν αντιδράσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. «Οι συλλογικές συμβάσεις εκτός από δικαίωμα, αποφέρει και οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα» δήλωσε και εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Ο Ευκλ.Τσακαλώτος τόνισε: «Δεν θέλουμε τη δόση, αν είναι να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας» και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση ρήξης.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν συμφωνεί με τους συναδέλφους του που μιλούν για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών δημοσίως, ωστόσο παρατήρησε ότι σε περίπτωση ρήξης «θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα» και «εκεί θα φανούν οι συσχετισμοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: