Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«ΒΟΜΒΑ» ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ “ΔΙΩΞΕΙ” ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ

Τελικά όπως αποδεικνύεται αντί να παίζει ο Τσίπρας και να χορεύουν πεντοζάλη οι δανειστές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέβη το ακριβώς αντίθετο!
Απόδειξη οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε ότι η περιθωριοποίηση Βαρουφάκη ήταν… δική του έμπνευση.
Η συνέντευξη-φωτιά του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ δίνει διαφορετική εκδοχή για την υπόθεση αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη από τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι εκείνος ήταν που πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη, ενώ, σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία,
εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για να προσθέσει «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».
«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Οι
on camera δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη, όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από τη Ρίγα.
Τι απαντά το Μ. Μαξίμου
Το μέγαρο Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.
Κυβερνητικοί κύκλοι, υπογραμμίζουν με νόημα ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία» και υπενθυμίζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ως «απάντηση» στον επικεφαλής του Eurogroup μπορεί να ερμηνευθεί και η είδηση ότι, το βράδυ της Τρίτης και υπό τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: