Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

Η αναμονή για λίγες μέρες που ζητήθηκε από τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τα δυσεπίλυτα προβλήματα των μονάδων Υγείας στη Φωκίδα
ήταν η αιτία που μετέθεσε για τις 12 ή 13 Μαίου την κάθοδο-συλλαλητήριο των φορέων της Φωκίδας στο Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για τις ανοιχτές πληγές του Γ.Ν. Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας της Φωκίδας, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέσχε σήμερα ο Δήμαρχος Δελφών κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Θαν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι μετά τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου στην Άμφισσα στις 3 Απριλίου δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από την 5η ΥΠΕ. "Πήγα ο ίδιος στην Αθήνα, είχα ολιγόλεπτη συνάντηση τόσο με τον Υπουργό όσο και με τον Υφυπουργό,
όπου τους έθεσα το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις και τους ζήτησα συνάντησή τους με τους φορείς της Φωκίδας. Με απογοητεύει το γεγονός ότι δεν έλαβα καμία απάντηση", ενημέρωσε αρχικά το Σώμα και γνωστοποίησε την αρχική του πρόθεση για μετάβαση με λεωφορεία την επόμενη Τρίτη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο, όπου σε συνεργασία με τους εκεί φοιτητές και με τους λοιπούς απόδημους φωκείς να προσδώσουν στις κινητοποιήσεις για το οξύτατο αυτό θέμα την ένταση που του αναλογεί.
Εν συνεχεία επεσήμανε, ωστόσο, ότι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λ. Πιλάλα-Τσακίρη, μαζί με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Χ. Βανδώρος, Π. Βέργος), είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς, κ. Αντωνίου, ο οποίος τους ζήτησε, όπως και από το Δήμαρχο Δελφών, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναμονή λίγων ημερών για το θέμα.
"Αν κι αμφιβάλλω ότι θα προκύψει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα αυτό το διάστημα, πιστεύω ότι καλή τη πίστει θα πρέπει να περιμένουμε" είπε ο Θαν. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε: "Αν ως τς 12 ή 13 Μαίου δεν έχουμε κάτι νεότερο, θα πραγματοποιήσουμε το συλλαλητήριο. Ξεκινάει κι η τουριστική σεζόν, οπότε το ζήτημα θα προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγουν κι οι ποινικές ευθύνες για τυχόν δυσάρεστο απρόοπτο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επισυμβεί".
Ο Παν. Ταγκαλής υπογράμμισε ότι η παράταξή του συνεκτιμά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και συνηγορεί με τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου. Ο Π. Μέγκος, από τη σειρά του, προσέγγισε διαφορετικά το ζήτημα, χωρίς, βέβαια, να είναι αντίθετος με την κινητοποίηση στην Αθήνα. "θέτουμε το πρόβλημα με συγκεκριμένο τρόπο. Κι αυτός συναρτάται με το ευρύτερο θέμα των χωροταξικών του Δήμου" επεσήμανε, ζητώντας την επικράτηση της τουριστικής αναπτυξιακής προτεραιότητας στην περιοχή που, εκτός των άλλων, θα αποτελέσει και σημαντικό εργαλείο για την ασφαλέστερη επάνδρωση των μονάδων Υγείας με το προσωπικό που απαιτείται.
"Είναι θέμα καθαρά πολιτικών αποφάσεων. Θα καταθέσουμε προτάσεις ώστε όλα τα Τοπικά Συμβούλια και το ίδιο το Δημοτικό να πάρουν απόφαση για θέση ως πρώτης αναπτυξιακής προτεραιότητας για το Δήμο του τουρισμού και θα εξηγήσουμε τι ακριβώς έχει γίνει το όλο θέμα τα 4 τελευταία χρόνια" ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο επικεφαλής των "Πολιτών στο Προσκήνιο".
Ο Γ. Ιωσηφίδης θεώρησε ότι είναι άχρηστες οι λίγες μέρες αναμονής και επανέλαβε ότι αν δεν αλλάξει το "σύστημα" το ΓΝ Άμφισσας δε θα επανέρθει στην πρότερή του κατάσταση. Απέδωσε, επίσης, ευθύνες σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ έθεσε και το πρόσφατο θέμα της μεταφοράς των αποθεματικών και των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Συνοψίζοντας την όλη συζήτηση ο Θ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε τη συμφωνία όλων στον κοινό παρανομαστή της διενέργειας της καθόδου και της παράστασης διαμαρτυρίας στην Αθήνα. "Αναμένουμε, λοιπόν, τις θετθκές εξελίξεις που ανέφερε η 5η ΥΠΕ. Αν αυτές δεν προκύψουν, προχωράμε. Θα έρθω σε συνεννόηση με το Δήμο Δωρίδας, την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας και το Βουλευτή για το συλλαλητήριο, για τη διενέργεια του οποίου προειδοποιούμε σήμερα" έκλεισε τη δευτερολογία του ο Δήμαρχος Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: