Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Ακόμα πιο βαθιά το «χέρι» στα διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών.
Στον αέρα προϋπολογισμός, προγράμματα και προγραμματισμοί.

Με την υποχρεωτική δέσμευση της διαθέσιμης ρευστότητας δημόσιων φορέων, όπως νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, ΑΕΙ - ΤΕΙ κ.ά. συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την πρακτική του λεγόμενου «εσωτερικού δανεισμού», ενόψει και των αυξημένων υποχρεώσεών της για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους προς την πλευρά του ΔΝΤ (στις 12 Μάη, η συγκυβέρνηση θα αποπληρώσει στο ΔΝΤ ποσά ύψους 750 εκατ. ευρώ).
Η κυβερνητική απόφαση περιβάλλεται με τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία δημοσιεύτηκε χτες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Μάλιστα,
είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΝΠ αποκτά και αναδρομική ισχύ, με ημερομηνία εφαρμογής από 17 Μάρτη, προκειμένου να «κυρωθεί» εκ των υστέρων η «εθελοντική» εκχώρηση ρευστότητας, από σειρά φορέων του δημόσιου τομέα και των «πρόθυμων» διοικήσεών τους...
Αναλυτικότερα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει:
-- «Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας», οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να εκχωρήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να τα μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οπως ρητά αναφέρεται, το ίδιο θα ισχύσει και για τους προθεσμιακούς λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι φορείς, από σήμερα κιόλας, υποχρεώνονται να «σπάσουν» τις προθεσμιακές καταθέσεις τους και βέβαια να χάσουν τα υψηλότερα έσοδα που ανέμεναν από τις καταθέσεις προθεσμίας και όχι μόνο για την επόμενη περίοδο, αλλά και γι' αυτήν που είχε προηγηθεί. Από την υποχρεωτική δέσμευση εξαιρούνται μόνο τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, δηλαδή ούτε καν για τις ανάγκες μισθοδοσίας του μήνα και για τις άλλες λειτουργικές ανάγκες.
Εξάλλου, χθες εισήχθη  στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για κάθε είδους φορολογικές παραβάσεις μεγαλοεπιχειρηματιών (πλαστά και εικονικά τιμολόγια, μη απόδοση ΦΠΑ κ.ά.). Δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δείχνουν ανάγλυφα ποιους στηρίζει η συγκυβέρνηση και ποιους τσακίζει!
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Δελφών  θέτει από σήμερα θέμα στην πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί  σε έκτατο Δημ. Συμβούλιο ΑΜΕΣΑ, (με μόνο θέμα το ζήτημα) και να  καταδικάσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, εντάσσεται στους σχεδιασμούς γύρω από την έκβαση της διαπραγμάτευσης και του επώδυνου των μέτρων, που μέσω και της λειτουργίας των δήμων, θα χτυπήσουν τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Να γνωρίζει δε ο κάθε δημότης αλλά και όλος ο ελληνικός λαός ότι στους δημόσιους φορείς που θα τους κλέψουν τα διαθέσιμα, υπάγονται και τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και με αυτόν τον τρόπο δίνεται πλέον η χαριστική βολή στη δημόσια υγεία και βέβαια και στις δομές υγείας και του Δήμου μας.


Άμφισσα 21/42015                                                      ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: