Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ AEGEAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ελληνες αφήνουν πίσω τους το Φορολογικό Αουσβιτς με κάθε μέσο

Μονο Στέλιο Καζαντζίδη (στον σταθμό του Μονάχου) στα ηχεία των Airbus A320 της Aegean δεν έβαλε ακόμη ο επιχειρηματίας Θοδωρής Βασιλάκης o οποίος στην κυριολεξία έχει απογειώσει την εταιρία του.
Το ταξίδι για την Κύπρο είναι μια κοσμοπολίτικη εμπειρία εάν εξαιρέσεις τους επιβάτες!
Το πλήρωμα υπομένει με το χαμόγελο και αγόγγυστα τον Ελληνα νεομετανάστη και τις παραξενιές του.
Πως είναι δυνατόν για πτήση μιας ώρας να προσφέρουν φαγητό, καφέ, χυμούς, αναψυκτικά στον αχαίρευτο επιβάτη;
Κι αυτοί δεν ντρέπονται να ταλαιπωρούν το κορίτσια που αναγκάζονται να τους σερβίρουν.
Πως είναι δυνατόν να τρώνε διπλωμένοι στα δύο σε πτήση μιας ώρας; Τέλος πάντων αυτό είναι μια απλή εισαγωγή,
στο θέμα που έχει να κάνει με την απόδραση των επιχειρήσεων από την Ελλάδα.
Καρφίτσα δεν πέφτει στις πτήσεις της Aegean για την Λάρνακα καθώς οι φορολογικοί εξόριστοι του Τσακαλώτου και του Κατρούγκαλου εγκαταλείπουν τρέχοντας το κολαστήριο αναζητώντας μια ελπίδα σωτηρίας.
Σου λέει ο άλλος με τα χρήματα που μένουν στην τσέπη από την επιχειρήσή μου και με δουλειά 365 ημερών δεν μπορώ να αγοράσω ούτε ένα φουλάρι σαν του Κατρούγκαλου.

Ασε που είμαι αναγκασμένος να πληρώνω προκαταβολές κι ένα σκασμό χαράτσια για λεφτά που ποτέ δεν είδε.
Στο μεταξύ τελευταία η Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει προσλάβει κάτι sexy τηλεφωνήτριες κι αν χρωστάς 30 ευρώ στην Εφορία πλακώνουν τα τηλέφωνα.
Καλημέρα σας είμαι η Λάουρα και τηλεφωνώ εκ μέρους του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, αισθάνομαι τόσο υγρή, έχω γίνει μούσκεμα τώρα που προφέρω το όνομά του, αλλά θα ερχόμουνα σε οργασμό εάν εξοφλούσατε το ποσό των 30 ευρώ που χρωστάτε στην Εφορία…
Οι τηλεφωνήτριες της Γενικής Γραμματείας Εσόδων είναι το νέο που μπήκε στη ζωή μας έτσι ξαφνικά. Με αυτά και με τ΄άλλα οι Ελληνες εγκαταλείπουν το Φορολογικό Αουσβιτς με κάθε μέσο. Από αέρα, γη και θάλασσα. Στον αέρα λοιπόν οι Ελληνες επιχειρηματίες καθώς ταξιδεύουν για την Κύπρο με την ελπίδα ότι οι αδελφοί Κύπριοι δεν θα τα σκατώσουν ξανά με κάνα νέο Χριστόφια. Τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου ασχολούνται με τις χιλιάδες μετοικήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων στην Κύπρο. Ακόμη και οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού έχουν φρακάρει από τις πολλές αιτήσεις για αλλαγή έδρας.
-Βρίσκομαι στην Κύπρο 4 χρόνια τώρα, αλλά αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα δεν το έχω ξαναζήσει…,
θα μας πει ο θεσσαλονικιός δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Βαγιάτας συνεργάτης ενός εκ των πλέον ιστορικών νομικών γραφείων της Λευκωσίας, αυτό του κ. Μιχάλη Ραφαήλ.
-Καθημερινά δέχομαι κλήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για επιχειρηματίες οι οποίοι αναζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για το φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο και πέφτουν από τα σύννεφα όταν τους εξηγώ την διαφορά των δύο κόσμων. Οι Κύπριοι είναι πολύ έξυπνοι ώστε να μην αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται να απογειώσουν την οικονομία της χώρας τους. Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία μετά το κούρεμα των καταθέσεων. Γι΄αυτό ακούγεται ότι υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ακόμη και κάτω από 12% ο φορολογικός συντελεστής για τους ξένους που επενδύουν στην Κύπρο. Οι Κύπριοι δεν θα χάσουν τον θησαυρό μέσα από τα χέρια τους. Αλλωστε οι επιχειρηματίες πάντα θα αναζητούν το ευνοικότερο γι΄αυτούς καθεστώς. Εάν η Κύπρος κάνει το λάθος και τους διώξει θα πάνε στην Ολλανδία, στην Εσθονία, στα πέρατα της γης. Το διαδίκτυο και η πρόσβαση στην πληροφορία ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους όταν ένα κράτος αποφασίσει να καταδικάσει σε φορολογικό θάνατο τούς πολίτες του…Η Κύπρος σήμερα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους Ελληνες επιχειρηματίες. Ακόμη και κυριολεκτικά μια και διαθέτει ωραίο κλίμα υπέροχες παραλίες και νεόκτιστα συγκροτήματα κατοικιών για όλα τα βαλάντια, είτε για ενοίκια είτε για αγορά…
Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη απόδραση επιχειρηματιών από την Ελλάδα στην ιστορία της μεταπολίτευσης ο Τσίπρας μιλάει για ανάπτυξη την στιγμή που δεν υπάρχει άνθρωπος της αγοράς που να μην διαπιστώνει την ακατάσχετη αιμμοραγία επιχειρηματικού δυναμικού από την Ελλάδα...Η κυβέρνηση οδηγεί επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες σε απόγνωση και ολοκληρωτική έξοδο από τη χώρα. Πάρτε παράδειγμα τους δικηγόρους…Κοντεύουμε να ξαχάσουμε πόσους μήνες απεργούν οι άνθρωποι για το σαρκοβόρο φορολογικοληστρικό νομοσχέδιο του Κατρούγκαλου, ο οποίος θα ξυπνήσει ένα πρωί και δεν θάβρει κανένα κορόιδο να έχει απομείνει στην Ελλάδα ώστε να τον φορολογήσει…
ρεπορτάζ Ian Ford

Δεν υπάρχουν σχόλια: