Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ

Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ασκήθηκε στον 53χρονο φαρμακοποιό Λουκά Τζανή, τέως δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εξακρίβωσαν την εμπλοκή τεσσάρων γιατρών, συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι συνταγογραφούσαν φάρμακα, χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, εν αγνοία τους.
Προχθές το πρωί, αστυνομικοί και υπάλληλοι του Ε.Ο.Φ., παρουσία Εισαγγελέα πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο και σε δύο διπλανές αποθήκες, για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια. Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν σε τσάντες και κούτες 3.695 κουτιά φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας.
Επρόκειτο για TAVOR, STILNOX, STEDON, XANAX τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών. Βρέθηκαν επίσης 48 συσκευασίες φαρμάκων,
τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας αλλά η διάθεσή τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των νοσοκομείων.

Κατασχέθηκαν επίσης, 1.200 ιατρικές συνταγές, 80 ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και 12 βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον δέκα συμβεβλημένοι ιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κάνοντας χρήση ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, συνταγογραφούσαν, εν αγνοία τους φάρμακα και στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο φαρμακοποιό, ο οποίος τις εκτελούσε και αποζημιωνόταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: