Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

(BINTEO KAI EIKONEΣ) ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην ιστορία της χώρας, λόγω του γεγονότος, πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που το ζήτησε και το προκήρυξε, κατάφερε να αντιστρέψει το αποτέλεσμα!

Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε στις 28 Ιουνίου του 2015 (ΦΕΚ Α΄ 63) και διεξήχθη στις 5 Ιουλίου του ίδιου έτους. Ως ερώτημα είχε αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών Θεσμών, Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) η οποία προτάθηκε στις 25 Ιουνίου 2015. Ο κόσμος κλήθηκε να απαντήσει με έναν σταυρό στο «Όχι» ή στο «Ναι» σε ένα κουτάκι,

dimopsifisma2
Οι συγκεντρώσεις του «Όχι» ογκωδέστατες και ο Αλ. Τσίπρας με μεγάλες πατριωτικές δόσεις στις ομιλίες του κάνει επίκληση στο συναίσθημα του Έλληνα,
που νιώθει οργή και αγανάκτηση από τα συνεχή μέτρα λιτότητας και ύφεσης, καταφέρνοντας να τους πάρει με το μέρος του.

Οι στοιχηματικές εταιρείες έπαιζαν ως φαβορί την επικράτηση του «Ναι» στο δημοψήφισμα Τσίπρα, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν… ντέρμπι, τελικά όμως η κάλπη έδειξε καθαρή επικράτηση του «Όχι» με 61,31% και 3.558.864 ψήφους, έναντι του «Ναι» των 2.245.368 ψήφων και του 38,69% (δείτε ΕΔΩπερισσότερα).


Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η πλατεία Συντάγματος φλέγεται. Οι εικόνες από τα πανηγύρια των οπαδών του «Όχι» κάνουν το γύρο του κόσμου και πλημμυρίζουν τις τηλεοράσεις μας, με ορισμένους να χορεύουν, αλλους να φιλιούνται στο στόμα και άλλους να πανηγυρίζουν με καπνογόνα. Μια εικόνα που σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο… τρολαρίσματος, ενίοτε και χλευασμού προς τους συμπολίτες μας, που βγήκαν να πανηγυρίσουν, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τη μεγάλη… κωλοτούμπα Τσίπρα που θα ακολουθούσε λίγες μέρες μετά.
dimopsifisma
dimopsifisma4
dimopsifisma3
dimopsifisma5
dimopsifisma6



Τα υπόλοιπα έγιναν τόσο γρήγορα και είναι τόσα πολλά… Ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ. Στις 6 Ιουλίου παραιτείται από τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης. Την ίδια ημέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών τα πρακτικά της οποίας κρατούνται απόρρητα.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει μια απίστευτη «κωλοτούμπα». Μετατρέπει το «Όχι» της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε «Ναι». Τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου ο Αλέξης βγήκε από την αίθουσα του συμβουλίου κορυφής εξαντλημένος, με μία συμφωνία στο χέρι, που χρειάστηκε 17 ώρες για να την πετύχει.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη απάτη στη σύγχρονη ιστορία. Πρέπει να γίνει αμέσως η εξεταστική. Να τιμωρηθούν επιτέλους όσοι καταστρέφουν τη χώρα.