Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα imerodromos.gr, ο Νίκος Μπογιόπουλος ΔΙΑΣΥΡΕΙ τον "πολιτικό κρατούμενο" Κυριάκο Μητσοτάκη.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: 
Ο κύριος Μητσοτάκης είναι αστείος. Αυτό βέβαια είναι προσωπικό του θέμα. Όπως και το να γελάνε μαζί του με την αστειότητα του. Όμως ο κύριος Μητσοτάκης είναι και αναιδής. Και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα προσωπικά του χαρακτηριστικά – τα οποία στο φινάλε δεν μας ενδιαφέρουν κιόλας.
Η αναίδεια του όμως μας αφορά. Και μας ενδιαφέρει. Διότι είναι στοιχείο της πολιτικής του ταυτότητας και της ταξικής του καταγωγής.
Η αναίδεια του κυρίου Μητσοτάκη συνίσταται στο γεγονός ότι αυτά τα λέει σε μια χώρα (στην οποία θέλει να γίνει πρωθυπουργός), όπου:
Υπάρχει μια τοποθεσία που λέγεται Γιούρα – απέχει αρκετά από το Παρίσι. Εκεί, στα Γιούρα, σε συνθήκες «φιλόξενες», η τάξη που πολιτικά εκπροσωπεί ο κύριος Μητσοτάκης έστελνε 12χρονα και 13χρονα παιδιά.
Υπάρχει μια τοποθεσία που λέγεται φυλακές Αβέρωφ. Εκεί η τάξη του κυρίου Μητσοτάκη «φρονημάτιζε» εκατοντάδες παιδιά. Μάλιστα, τα πολιτικά ανδρείκελα εκείνων των εποχών είχαν την «καλοσύνη»,
για την διασφάλιση των ανέσεων των παιδιών να έχουν δύο θαλάμους κράτησης. Ο ένας «υποδεχόταν» τα μωρά έως δύο ετών. Ο άλλος τα παιδιά από δύο έως πέντε ετών.
Υπάρχει μια τοποθεσία που λέγεται Ωρωπός. Εκεί, στις φυλακές, το πολιτικό σύστημα της ολιγαρχίας που υπηρετεί ο Μητσοτάκης, έστελνε μανάδες μαζί με τα παιδιά τους.
Υπάρχει μια περιοχή που λέγεται Τρίκερι. Πάνω από 230 ήταν τα παιδιά (ανάμεσα τους και 70 μωρά) που γνώρισαν τη «στοργή» του καθεστώτος που άλλοτε το υπηρετούσαν «Λαϊκά Κόμματα» και ΕΡΕ και σήμερα «Νέες Δημοκρατίες».
Ο τόπος που θέλει να τον κυβερνήσει αυτό το «εξαμηνίτικο εξόριστο» που ακούει στο όνομα Μητσοτάκης, είναι σπαρμένος από φυλακές και εξορίες. Τις έφτιαξε η τάξη των προυχόντων και των πολιτικών της εκπροσώπων για να «αναμορφώνει» μωρά, παιδιά , γυναίκες και άντρες.
Είναι προφανές ότι αυτά ο Μητσοτάκης δεν τα διδάχθηκε στο Χάρβαρντ. Δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν τα γνωρίζει κιόλας. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το θέμα.
Γνωρίζουν, εντούτοις ασχημονούν. Αρκετές φορές δεν το κάνουν καν από πρόθεση. Πολύ απλά οι άνθρωποι είναι «αλλού».
Αυτό το «αλλού» κάθε άλλο παρά τους αθωώνει. Εδώ δεν ισχύει το «αθώος λόγω βλακείας». Εδώ, ίσα – ίσα, έχουμε μια καταφανή απόδειξη της λουδοβίκειας αντίληψης που τρέφουν για την ύπαρξη τους. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι κατασκευασμένοι από ανώτερα υλικά. Έτσι αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους. Βλέπετε η συνείδηση τους καθορίζεται από το γεγονός ότι είναι και συμπεριφέρονται ως μέλη της άρχουσας τάξης.
Συνεπώς, αυτό που είπε ο Μητσοτάκης το πιστεύει. Και το εννοεί. Όντως νομίζει ότι ήταν «κρατούμενος». Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του, διότι μέχρι εκεί φτάνει η αντίληψη της τάξης του για το τι σημαίνει αντίσταση. Διωγμός. Θυσίες. Για αυτούς στέρηση είναι ό,τι αλλάζει τους συνήθεις τρόπους της καλοπέρασης τους.
Και είναι κι αυτό ασφαλές δείγμα ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με όρους τουρισμού. Σχετίζονται με τους κατοίκους της με όρους αφέντη- ιθαγενή. Και φυσικά αντιλαμβάνονται την Ιστορία της σαν ένα υποκεφάλαιο της προσωπικής και οικογενειακής τους βιογραφίας.
Εκεί ακριβώς έγκειται η αναίδεια τους. Η αναίδεια τους συνιστά έκφραση της απόστασης που τους χωρίζει από την πραγματική Ελλάδα. Τους καημούς της, τις τραγωδίες της, το μεγαλείο των κανονικών ανθρώπων της. Για αυτούς η Ελλάδα δεν είναι παρά ένας τόπος που η σχέση τους μαζί της είναι ότι γεννήθηκαν για να τον κυβερνήσουν. Δικαιωματικά.
Θα το ξαναπούμε: Η συμπεριφορά τους πολύ λιγότερο οφείλεται στα προσωπικά τους γνωρίσματα απ’ ότι με τα πολιτικά και ταξικά τους χαρακτηριστικά.
Είναι η τάξης τους που είναι «αλλού». Ωστόσο βρίσκεται εδώ. Θρονιασμένη πάνω στην καμπούρα του ελληνικού λαού. Του λαού, που δεν ξέρουμε πότε, αλλά σε αυτόν εναπόκειται να τους στείλει -οψέποτε το αποφασίσει -εκεί που τους αξίζει: «Αλλού». Κι αυτούς και την τάξη τους και την αναίδεια τους και τον λουδοβικισμό τους.
Υ.Γ: Ακούσαμε ότι, για να δικαιωθεί ο ισχυρισμός του Μητσοτάκη ότι υπήρξε «έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος», επιχειρήθηκε συσχέτιση των λεγομένων του με την υπόθεση Μπελογιάννη. Αλλά κατόπιν πληροφορηθήκαμε πως το ευφυές αυτό εγχείρημα ανήκει στον κύριο Χωμενίδη. Οπότε το θέμα στερείται, πάραυτα, οποιασδήποτε σημασίας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού τα λέει ο ... γνωστός κι εμπαθής κομμουνιστής Μπογιόπουλος δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Ανώνυμος είπε...

προς 10:36 πμ
Μας έπρηξες τα @ρχιδια ρε μ@λ@κα δεξιούλη γκελεσταθικέ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΦΛΩΡΟΥΙ, ΟΥΝΝΟΥΣ, ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ, ΝΕΝΕΚΟΙ, ΔΗΜΙΟΙ, ΓΛΥΦΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΣΑΝΑΚΟΠΙΤΟΥΡΕΣ, ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΝΟΝΟΙ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΚΟΡΑΚΙΑ, ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΤΣΑΤΣΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΒΟΘΡΟΙ, ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΙ …ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ είπε...

Τα ΑΡΠΑΞΑΝ από τη SIEMENS και έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάνε οι ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ
Εκτός από τις αποστασίες (με χρηματισμό) την χούντα το στήσιμο του βρώμικου 89 και τόσες άλλες βρωμιές που έχει κάνει το σοι αυτό,
…μετά ήρθε… η Siemens.
Το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρίας αποκαλύφθηκε όταν έγινε γνωστό στη Γερμανία ότι η Siemens χρημάτιζε πολιτικούς σε διάφορες χώρες για να εξασφαλίσει συμβόλαια, 1,3 δις ευρώ μεταξύ των ετών 1990 και 2006. Στελέχη της ισχυρίστηκαν ότι 100 εκατομμύρια μάρκα έχουν δοθεί σε Έλληνες.
Μάρκα ή ευρώ που έγιναν σαμπάνιες, λουλούδια, κοσμήματα αγορασμένα από επώνυμα και κεντρικά κοσμηματοπωλεία των Αθηνών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, αποχυμωτές καφετιέρες, κουζίνες, τοστιέρες, κινητά τηλέφωνα, μέχρι και μανταλάκια.
Ένα πλήρες ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου με τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά , ψυγεία, τηλεοράσεις κ.ά , αξίας πάνω από 130.000 ευρώ, παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007, Ιούνιο – Σεπτέμβριο, ο κος Κυρ. Μητσοτάκης από τη Siemens και τις δύο θυγατρικές της. Ένα μέρος πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, δηλαδή ακριβώς τις ημέρες που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου.
Η Γερμανική εταιρία είχε στείλει επιστολή στον Μ. Χριστοφοράκο, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει , εκ των ενόντων, τις εκλογικές δαπάνες του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο, κόστους άνω των 137.000 ευρώ. Βέβαια, με πιστωτικά τιμολόγια και εγγραφές σε θυγατρικές εταιρίες, έγινε απόπειρα να εξαφανιστούν.
Η επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου, η έμπιστη του κου Χριστοφοράκου, αναφέροντας τα εξής: «Ο κ. Fisher (ο αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη…».
Τα τιμολόγια του Κ.Μητσοτάκη είδαν το φως της δημοσιότητας και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο. Ο κος Κυριάκος Μητσότακης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει εκείνη την εποχή απάντησε ότι τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93.277,03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008, ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008.
Πηγές αναφέρουν ότι τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος σε σχεδιάγραμμα δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθίσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού. Επίσης γίνεται λόγος για αποστολές ολόκληρων τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά -σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000.
Εκτός του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007, στον Δραγουμάνο, σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, φαίνεται ότι η βουλευτής και πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου στις 14/7 και 17/7/2000.
Το 1999 -φύλλο 22 Ιουλίου 1999- η κα Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Δ. Αρεοπαγίτου 3 με τον Μ. Χριστοφοράκο. Το 2001 ήρθαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο).
Επίσης στα ημερολόγια γίνεται αναφορά και για κάποιες χορηγίες προς τον κο Ισίδωρο Κούβελο, για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων αλλά και άλλων

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.., ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ) ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ..
Ε ΡΕ ΧΕΣΙΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ-ΜΕΡΙΚΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η αριστερά! Καλή ζωή, κρατικό χρήμα και υψηλή κριτική.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

1. *Αλήθεια, ποιος θυμάται την Ελλάδα πριν τον Ανδρέα; Την Ελλάδα των φακελωμένων, την Ελλάδα των πολιτών δεύτερης και τρίτης κατηγορίας που δεν είχαν ούτε καν το συνταγματικό δικαίωμα να ονειρευτούν μια καλύτερη ζωή; Την Ελλάδα των στρατιωτικών, της αστυνομοκρατίας, των «κοινωνικών φρονημάτων»;
*Την Ελλάδα που οι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης θεωρούνταν μιάσματα και ήταν αποκλεισμένοι – και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους- από κάθε δυνατότητα κι από οποιοδήποτε μέλλον (και τους οποίους μόνο ο Αντρέας φρόντισε να αποκαταστήσει υλικά και ηθικά); Την Ελλάδα των ξερονησιών, των εξοριών , των βασανισμένων της χούντας;
‘’Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ’’
*Αλήθεια, ποιος κανονικός άνθρωπος θυμάται την όχι και τόσο μακρινή εκείνη εποχή της χουντοκρατίας, του δεξιού παρακράτους, της ελεεινολογίας ενάντια σε κάθε προοδευτικό – δημοκρατικό πολίτη; Ποιος θυμάται την πριν από τον Αντρέα Ελλάδα των αποκλεισμένων Ελλήνων, των εξαθλιωμένων αγροτών, των ανθρώπων που έζησαν στα ξερονήσια μια ζωή, τους εκατοντάδες χιλιάδες φυλακισμένων και πολλαπλώς κακοποιημένων πολιτών που παράδερναν δίχως να έχουν – στην κυριολεξία – στον ήλιο μοίρα;
‘’Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ’’
*Ποιος θυμάται το κράτος της Δεξιάς – ή καλύτερα ποιος ξέχασε τι σημαίνει Δεξιά στην Ελλάδα; Αλήθεια, τι μεσολάβησε και λησμονήθηκε τόσο εύκολα η επάρατος Δεξιά και πώς πρόλαβε να συσσωρευτεί τόσο μίσος εναντίον του Αντρέα; Ποιοι φρόντισαν άραγε;
Μήπως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε αυτά που ζήσαμε ως αυτόπτες μάρτυρες και να αφήσουμε τις εμβριθείς οικονομικοπιστωτικές αναλύσεις από το κάθε κουτορνίθι στο όποιο ο Αντρέας έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσει απρόσκοπτα (δίχως να ανήκει σε τζάκι) για να του ζητάει σήμερα τον ιστορικό λογαριασμό σε αριθμούς;
’Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ’’
*Ποιος δεν θυμάται ότι ο Α. Παπανδρέου καθάρισε την πιο αγιάτρευτη πληγή που μάτωνε αυτό τον τόπο, μισόν αιώνα και βάλε, τον Εμφύλιο; Ποιος δεν πήρε χαμπάρι ότι ο Αντρέας έβαλε τέλος στην παλιά Ελλάδα των χονδροειδών πολιτικών και κοινωνικών διακρίσεων, την Ελλάδα της αβυσσαλέας κοινωνικής αδικίας που χώριζε τους Έλληνες, μια Ελλάδα στοιχειωμένη από τα ανεκπλήρωτα οράματα γενιών και γενιών που βρήκαν την πανηγυρική τους δικαίωση; Ποιος διαθέτει το πολιτικό και ηθικό μέγεθος να αρνηθεί ευθέως και ανερυθριάστως αυτή την πρωτοφανή πολιτική αλλαγή;