Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Θύελλα προκάλεσε η ψήφιση τροπολογίας με την οποία το Δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα για να διαμένουν στo ίδιο ξενοδοχείο, ίδιας κατηγορίας οι συνοδοί ασφαλείας και οι συνοδοί μελών κυβερνητικών αποστολών, αίροντας μάλιστα και το όριο στις καλύψεις κρατικών δαπανών για τα ταξίδια του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Mε την τροπολογία με γενικό αριθμό 592 και ειδικό αριθμό 113 της 27.7.2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήργησε το όριο στις κρατικές δαπάνες για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σε επίσημα ταξίδια και προέβλεψε ότι αυτοί οι συνοδοί θα δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με τον κρατικό αξιωματούχο που συνοδεύουν.

Για παράδειγμα: αν ο εκάστοτε υπουργός μείνει σε πεντάστερο ξενοδοχείο,
τότε και όσοι συμμετέχουν στην εν λόγω αποστολή θα μείνουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο, δημιουργώντας έτσι πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.
Μάλιστα, η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με δεδομένο πως επίκειται και το ταξίδι του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας στην Πάρο για τα επίσημα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν στελέχη της αντιπολίτευσης, η αποστολή αποτελείται από 54 (!) άτομα, τα οποία θα μείνουν σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με τους υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους. Τουλάχιστον, η τροπολογία θέτει πλαφόν…60 ατόμων για τέτοιου είδους ταξίδια.
Μάλιστα, την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το δημόσιο στοιχειοθετεί στην έκθεσή του επί της τροπολογίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πλην όμως όλα αυτά μοιάζουν με…πταίσμα, με δεδομένο και τον επείγοντα χαρακτήρα της κυβερνητικής απόβασης στην Πάρο, με τον (φουσκωμένο) λογαριασμό να έρχεται και πάλι στους φορολογούμενους.
Μάλιστα έντονη ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που έκανε την αποκάλυψη μέσω των social media:

Ο @atsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικός λαός να στείλει τον Τσίπρα και την Κυβέρνησή του σε μόνιμες διακοπές. Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε.