Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΦΩΦΗ

Αύριο η συζήτηση επί του αιτήματος της ΝΔ στη Βουλή 
Στη Βουλή και την αυριανή μάχη για την εξεταστική στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον, αμέσως μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση απόψε. 
Ειδικότερα, αύριο το πρωί αναμένεται να συζητήσει η Βουλή την πρόταση της  ΝΔ για διενέργεια εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ενδεχόμενων πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης την πρώτη περίοδο διακυβέρνησής της, που οδήγησαν και στο τρίτο μνημόνιο. Η κυβέρνηση, ασφαλώς, δεν πρόκειται να συναινέσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ η ΝΔ από την πλευρά της σκοπεύει σε αυτή την περίπτωση,
να επαναφέρει στο μέλλον, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, την πρόταση.
Η συζήτηση, πάντως, πέραν από την μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρείται προνομιακή για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς θα αποτελέσει ‘βούτυρο στο ψωμί’ της Φώφης Γεννηματά,που έχει ήδη σε ανύποπτο χρόνο προτείνει τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και ως σήμερα. Έτσι, θα έχει για άλλη μία φορά την ευκαιρία, αφού πάντως στηρίξει το αίτημα που συζητείται αύριο, να ‘στριμώξει’ και τη ΝΔ,ζητώντας να επεκτείνει το αντικείμενο της εξεταστικής που εισηγείται στη διερεύνηση της περιόδου από το 2000 μέχρι σήμερα, εντάσσοντας σε αυτό και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή. Για την τελευταία,εξάλλου, ουδέποτε έχουν κρύψει τη δυσαρέσκειά τους στην Χαριλάου Τρικούπη, για το γεγονός ότι παραμένει στο απυρόβλητο και με ευθύνη της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Το αίτημα για εξεταστική για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015, αναμένεται να στηρίξει από την πλευρά του και το Ποτάμι, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, μετά την στήριξη που παρείχε η Ένωση Κεντρώων στην κυβέρνηση, στην υπόθεση του εκλογικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: