Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ  
Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν την Πέμπτη το απόγευμα στηνιδιαίτερα μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίαςενάντια στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στον Άγιο Στέφανο και στην Βαρυμπόμπη, που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Αγίου Στεφάνου. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν τα Δημοτικά συμβούλια Διονύσου και Κηφισιάς και τα τοπικά κινήματα και επιτροπές αγώνα ενάντια στα διόδια.
Οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα,
 επί του οποίου θα συγκεντρώσουν και άλλες χιλιάδεςυπογραφές πολτών της περιοχής. Με αυτό διατρανώνουν την θέλησή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους νέους σταθμούς διοδίων που προγραμματίζονται για τον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη σε συντονισμό και με τους άλλους δήμους και κοινωνικά κινήματα της Αττικής.
Από τα πολιτικά κόμματα,
 παρότι είχαν κληθεί όλα και μάλιστα άπαντες οι βουλευτές τους στην Β’ Αθήνας και στο Υπόλοιπο Αττικής, παραβρέθηκε μόνο η ΛΑΕ και ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της, απεύθυνε χαιρετισμό στον οποίο ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Oι δρόμοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ιδιοκτησία και μέσο πλουτισμού των μεγαλοεργολάβων. Είναι δημόσια αγαθά και πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Γι αυτό οι συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα πρέπει να καταργηθούν.
  • Με τα νέα διόδια στον Άγιο Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη θα επιβληθεί άλλο ένα χαράτσι στο λαό, που έχει πληρώσει μέχρι τώρα στο πολλαπλάσιο την Εθνική Οδό, από τη φορολογία και από τα διόδια, παρότι αυτή, όπως και όλοι οι δρόμοι αποτελούν έργα, που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες. Επίσης δεν υπάρχουν παράπλευροι δρόμοι είτε σε όποια σημεία υπάρχουν είναι ανεπαρκείς, ακατάλληλοι και επικίνδυνοι.
  • Είναι σίγουρο ότι τα νέα διόδια θα κοστίσουν νέες οικονομικές επιβαρύνσεις στα λαϊκά νοικοκυριά, ατυχήματα, ατέλειωτο μποτιλιάρισμα, ρύπανση, καύσιμα.
Γι αυτό οι λαϊκές αντιστάσεις πρέπει να αφορούν σε όλη την Αττική, να συμπεριλάβουν δήμους, κοινωνικά κινήματα, φορείς και όλο το λαό και να συντονιστούν με τους αγώνες των κατοίκων και των άλλων περιοχών της χώρας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.
Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις, που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια και να καταργηθεί ο Νόμος Βορίδη, που ποινικοποιεί αυτές τις κινητοποιήσεις.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί παίζει το ρόλο του τροχονόμου στις αποφάσεις των μεγαλοεργολάβων για επιβολή νέων διοδίων και αυξήσεις των παλαιών. Έχει ακυρώσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για κατάργηση ή μείωση των διοδίων. Θα πρέπει άμεσα να ακυρώσει τα νέα διόδια στον Άγιο Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει και θα στηρίξει τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής και όλης της χώρας, για να μην κατασκευαστούν οι νέοι σταθμοί διοδίων στην Αττική και για να καταργηθούν τα διόδια και εδώ και σε όλη την Ελλάδα.»
---000_stratdiodia
---000_stratdiodia1

Δεν υπάρχουν σχόλια: