Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΟ... ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ

Και ξαφνικά στη Νέα Δημοκρατία, μιας και δεν είχαν με τίποτε άλλο να ασχοληθούν... αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια. Ένα αμφισβητούμενο σχόλιο για τους ομοφυλόφιλους από τον... γίγαντα Μάκη Γιακουμάτο άναψε τη φωτιά κι έβαλε τη ΝΔ στο στόχαστρο των απανταχού προοδευτικών.
Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο ο Γιακουμάτος είπε χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «κολλητική αρρώστια» στο πλαίσιο συνέντευξής του, γεγονός που τον οδήγησε να ζητήσει συγγνώμη μετά μάλιστα και από παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε διευκρινιστικές του δηλώσεις μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει:
«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα».
«Και όπως δηλώνω ρητά,
σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».
Ο βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει:
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση. Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιόνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Τα οιστρογόνα του είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα. Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Γιακουμάτου ότι η ομοφυλοφίλία «είναι κολλητική αρρώστια».
«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», ανέβασε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε το μπάχαλο στη ΝΔ και χαρακτήρισε «απαράδεκτες», «προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και «εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας», τις «ομοφοβικές» δηλώσεις του βουλευτή.
Κι όπως καταλαβαίνετε, στην Ελλάδα δεν αγγίζουμε τους ΛΟΑΤ, δηλαδή αδερφές, λεσβίες, τρανς και λοιπά. Τολμάς να τα βάλεις μαζί τους; Σε θάψανε τα μέσα ενημέρωσης, σε περιλάβαν τα προοδευτικά κόμματα και πάει, τέλειωσες.
Όχι, δεν είμαστε ομοφοβικοί, ας ζουν όπως θέλουν οι άνθρωποι. Γι' αυτό που έχουμε διαφωνήσει είναι ότι δεν μπορεί κανείς να ποζάρει, να μοστράρει, και να «πουλά» την οποιαδήποτε ιδιαιτερότητά του. Κι επειδή πάντα έχουν άκρες στα μέσα ενημέρωσης (αν δεν είσαι γκέι δεν κάνεις καριέρα) είναι γεγονός ότι όποιος πάει κόντρα δεν έχει τύχη. Ειδικά αν υπάρχουν και στη ΝΔ πολλοί «ευαισθητούλες» που θίγονται με το παραμικρό.

ΠΗΓΗ.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: