Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΌΤΑΝ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΛ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

                   «Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε»
Θυμίζουμε ότι το Βήμα της Κυριακής, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, τις οποίες είχε χάσει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, και είχαν κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής, το «Βήμα της Κυριακής» είχε κυκλοφορήσει με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε!».
Επάνω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο υπήρχε ένα άλλο «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα του «Βήματος» με τίτλο «Εντυπωσιακό προβάδισμα του κ. Βενιζέλου στην αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».
Τα γεγονότα που ακολούθησαν,
είναι γνωστά: Ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος μιλώντας για «συμφέροντα» που τον αμφισβητούν, και κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου με συντριπτική πλειοψηφία
Το Βήμα επανερχόταν συχνά στις αιχμές που ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχιζε να εξαπολύει εναντίον του.
Γράφει λοιπόν «Το Βήμα» στις 5 Ιανουαρίου του 2012:
«Εκείνο το «Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε» έγινε σημαία για τον κ. Παπανδρέου και την ομάδα που τον συνόδευε και απόδειξη, υποτίθεται, του πολέμου που δεχόταν από τα συμφέροντα. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του η ιδέα ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης μπορεί να έχει άποψη και γνώμη και βεβαίως θεωρούσε μέγα αμάρτημα την προβολή της. Τότε ο κ. Παπανδρέου κατασκεύασε ένα εσωτερικό εχθρό και έχτισε μια θεωρία συνωμοσίας προκειμένου να κερδίσει τους αντιπάλους του. Τώρα πάλι τα ίδια κάνει».
Ας σημειωθεί ότι το Βήμα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 έγραφε για τις λιγοστές πιθανότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου «να κάνει το come back».

Στα γεγονότα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, έκανε αναφορά ο Απόστολος Κακλαμάνης, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πέρασε ο καιρός που «ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διόριζαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: