Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ «ΥΠΗΡΕΤΗΣ» ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ! «ΈΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ»

Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, «πλέκει το εγκώμιο» του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προθυμία του να προωθήσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, αν και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη αβεβαιότητα που προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
«Η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για μία οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα. Έχω την αίσθηση ότι διστάζουμε και κάθε φορά που διστάζουμε, τόσο τα πράγματα καθίστανται πιο άσχημα για την χώρα και μάλιστα σε μία στιγμή που η οικονομία της έχει αρχίσει να ανακάμπτει» σημειώνει στην αρχή του άρθρου του ο Γάλλος Επίτροπος.
Ο κ. Μοσκοβισί έχει τα καλύτερα να πει για την ελληνική κυβέρνηση και κυρίως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,
σε ό,τι αφορά την προθυμία και τον όγκο εφαρμογής (περισσότερα από 200, όπως αναφέρει) μέτρων λιτότητας.
«Από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερα από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση της χώρας -κάτι που κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος.
Όσο για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, ο κ. Μοσκοβισί αποκαλύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή εξαπλάσιο από τον στόχο και ότι η ελληνική οικονομία θα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: