Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΑΛΕΞΗ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ

Είναι σα να τους βλέπεις  μπροστά σου.
Σχεδιάζουν την κάθοδο Τσίπρα στην Αχαΐα με την ίδια ελαφρότητα, τον αριβισμό που κινεί τα νήματα κάθε κυβερνητική τους κίνηση από εκείνο τον Ιανουάριο του 2015 και δώθε.
Ο πρωθυπουργός θα πάει στην γενέτειρα των Παπανδρέου και θα κόψει την κορδέλα έργων που ο ίδιος για χρόνια υπονόμευε.
Ψάχνουν όνομα για τις σήραγγες με λογική ενός φθηνού εντυπωσιασμού που θα δέσει το αφήγημα Τσίπρα αν και αγνοούν ή δεν θέλουν να αποδεχτούν οτι αυτό έχει καταρρεύσει. H σήραγγα της Παναγοπούλας ήταν ένα δύσκολο τεχνικά έργο αλλά τελικά έγινε. Αντίθετα, η «σήραγγα» που θα βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο φως,
της κυριαρχίας στην κεντροαριστερά (και άρα της πολιτικής του επιβίωσης) φαίνεται οτι έχει πλέον καταρρεύσει…
Ωστόσο, επιμένουν με το γνωστό μείγμα…
Στο τέλος της σύσκεψης το πράγμα δεν περνάει καν από ψηφοφορία.  Σήραγγες Παπανδρέου, Τεμπονέρα και Στεφανόπουλου: «Με Παπανδρέου σκίζουμε τους Παπανδρεικούς, με Τεμπονέρα σκίζουμε τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλπ και με Στεφανόπουλο σκιζουμε τους δεξιούς. Πιάσαμε όλη την Αχαΐα αδελφέ» θα επιχαίρει ο ένας τον άλλον .
Λίγος Παπανδρεισμός , λίγο αριστεροσύνη και για ξεκάρφωμα λίγο λαϊκή δεξιά.
Προσοχή, δεν είναι άσκηση εθνικής ενότητας. Είναι ένα σκαιότατο γλύψιμο στους Αχαιούς και ένα κλείσιμο του ματιού στα target groups που απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το επικοινωνιακό μείγμα είναι πλέον οκ για να κατέβει ο Τσίπρας στην Αχαΐα και να εγκαινιάσει μόνος του τα έργα.
Το φθηνό γλύψιμο στον συναισθηματισμό των ανθρώπων είναι από τις βασικές αρχές του Μαυρογιαλουρισμού και υπηρετείται για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Κάνοντας ακόμα και… σήραγγες τον Παπανδρέου, τον  Τεμπονέρα και τον Στεφανόπουλο.
Οι αρχές του Μαυρογιαλουρισμού δεν είναι βέβαια κάτι νέο. Εχουν παλιές και ισχυρές ρίζες. Ωστόσο, κάποια στιγμή, ειδικά στα εγκαίνια έργων μπήκε μια κόκκινη γραμμή.
Κομβικός παράγοντας της μεταπολίτευσης συνηθίζει να λέει χαρακτηριστικά αυτές τις ημέρες για το πολιτικό σαβουάρ βίβρ των εγκαινίων μεγάλων δημόσιων έργων: «Μπορεί με τον τάδε να σε χωρίζει χάος. Μπορεί να θέλει να σου κλείσει το σπίτι και εσύ το δικό του. Όμως δεν γίνεται να μη αναφέρεις οτι  σε μια χρονική στιγμή έβαλε ένα λιθαράκι για να γίνει το έργο και να μην τον καλείς. Είναι πολιτική αλητεία να μη το κάνεις».
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ωστόσο ξεπερνά κάθε φορά και από ένα πολιτικό όριο συμπεριφοράς των προηγούμενων.
Δεν είναι οτι δεν ήταν καλύτεροι από τους προηγούμενους. Απέδειξαν οτι τελικά υπάρχουν χειρότεροι τους.
Και καμία σήραγγα δεν θα τους σώσει… Ουτε αν λέγεται Παπανδρέου, Τεμπονέρας ή Στεφανόπουλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: