Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» “ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ”


                                                                 Άμφισσα   08 /  04 / 2017
   Αρ. Πρ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς όλους τους συναδέλφους

    Μια πολύ μικρή μερίδα συναδέλφων βιάζεται να γίνουν εκλογές στο Σωματείο μας. Γιατί άραγε; τους κυνηγάει ο χρόνος; Η θητεία του Σωματείου μας λήγει το Δεκέμβρη του 2018 και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τη δράση μας διεκδικώντας:
    Να ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς από την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας.
   Να διεκδικούμε καλύτερες αποδοχές
   Να παίρνουμε τις άδειές μας όταν τις έχει ανάγκη η οικογένειά μας.
   Να έχουμε τις αργίες που κατάκτησε το Σωματείο πριν από 10ετία  και πλέον.
  Αυτή η μικρή μερίδα συναδέλφων μας κάθε λίγο και λιγάκι βάζοντας στη διαδικασία των υπογραφών και άλλους συναδέλφους μας, συνεχώς με νομικίστικα μέσα ζητεί από το σωματείο εκλογές, αντίγραφα πρακτικών, βγάζει ανακοινώσεις περί δημοκρατίας κτλ. Ωστόσο ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!
Τέτοιο Σωματείο θέλουν!
Κουφό στο να ακούσει το συνάδελφο,
Τυφλό στο να μπορεί να δει τα προβλήματα.
Μουγκό για να μπορεί να βγάλει έστω και μια κουβέντα αντίστασης.
    Ως απάντηση σε προηγούμενο έγγραφο τους, που επιζητούσαν δημόσια έγγραφα του σωματείου μας, σας ανακοινώσαμε μέσα στην προθεσμία που μας δώσανε, ότι όποιος από τους υπογράφοντες  ήθελε να μελετήσει τα πρακτικά του σωματείου θα μπορούσε να το κάνει σε συνεννόηση με κάποια μέλη της διοίκησης. Δεν εμφανίστηκε κανείς. Τέτοια πρεμούρα για τα πρακτικά!!!!!
1)      Ως απάντηση στο έγγραφό τους για να δούνε (;;;;) τα οικονομικά δεδομένα του ταμείου του Σωματείου μας υπονοώντας προφανώς ατασθαλίες κάτι για το οποίο ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ είναι  ΚΑΘΑΡΟ και ας αφήσουν τις αθλιότητες για να συσπειρώσουν, κάτω από ψεύδη και συκοφαντίες, όσους υπογράφουν τα εν λόγω κείμενά, τους απαντάμε:
       Αν και είναι προφανές ότι οι σκοποί του αιτήματος τους δεν αποβλέπουν στο σκοπό του νόμου, αλλά προδήλως σε άλλες έξωθεν (και δη άνωθεν) μεθοδεύσεις «Σας καλούμε  λοιπόν να έρθετε, προς ενημέρωση την 20η Απριλίου 2017 και ώρα 19,00 από την έδρα του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας οδός Κοττορού Γ. αρ.23 Άμφισσα Φωκίδας 33100» προκειμένου να λάβετε γνώση επί αυτών που ζητάτε.
2)      Στο για μια ακόμη φορά εκβιαστικό αίτημά τους για εκλογές, που πρέπει να γίνονται κατά την άποψή τους πάντα στο 51χλμ, πάντα με την παρουσία των ίδιων “εθελοντών” και των στελεχών της εταιρείας.
      Το καταστατικό ΡΗΤΑ προβλέπει διεξαγωγή εκλογών κάθε 3 χρόνια, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Συνεπώς, απόφαση της ΓΣ (ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι νομίμως συγκαλείται από 1/30 των μελών κλπ) που θα αποφασίζει εκλογές σε χρονικό σημείο μικρότερο (ή και μεγαλύτερο) από τα 3 χρόνια είναι αντίθετη με το καταστατικό και άρα άκυρη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  
 ΚΑΖΟΣ ΙΩΑΝ.                                                                   ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: