Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ –Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΓ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ «ΛΕΥΚΟ ΚΑΠΝΟ»

Με αναφορές σε όσους «εμμένουν στις παράλογες απαιτήσεις» με αποτέλεσμα να καθυστερεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας, προσπάθησαν τα στελέχη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ να απεμπολήσουν τις ευθύνες τους για την χρονοτριβή.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν «σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης», το οποίο θεωρούν ότι πηγάζει από το Βερολίνο και ενδειξη αυτού την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Γεννηματά.
Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημερώθηκαν από το κυβερνητικό επιτελείο ότι εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ όλα τα θέματα είχαν κλείσει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,
επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε αποφασιστεί οι περικοπές των συντάξεων να ανέρχονται στο 20% για το 2019, την τελευταία στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε το ποσοστό να ανέβει στο 35%. Ενέπλεξε μάλιστα σε αυτή την ιστορία και το ΔΝΤ, το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει τις απόψεις Σόιμπλε.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά αρνητικά και την παρέμβαση Στουρνάρα, η οποία και έλαβε απάντηση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ΠΓ ενημερώθηκαν επίσης ότι η διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να κλείσει την επόμενη Παρασκευή και ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει πολιτική λύση με τις επαφές που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο υψηλότερο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: