Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

H ΞΑΦΑ «ΓΚΡΕΜΙΣΕ» ΜΥΘΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ! «ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ»


Στο πλευρό του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρεά Γεωργίου τάχθηκε η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος στο ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, που αποδόμησε τα επιχειρήματα όσων μιλούν ακόμη για διόγκωση του ελλείμματος το 2009.
«Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι το αντίστροφο», είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ και στην επισήμανση του δημοσιογράφου για τα περί διόγκωσης του ελλείμματος, είπε πως «δεν υπήρξε καμία διόγκωση του ελλείμματος, πιστοποιήθηκε από τη Eurostat και όλους τους εμπλεκόμενους».
Εν συνεχεία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ατυχή» τη δικαστική περιπέτεια του κ. Γεωργίου και ανέφερε εμφατικά: «Χρωστάμε ένα τεράστιο συγγνώμη στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος ταλαιπωρείται τόσα χρόνια με αυτή την υπόθεση…».
«Το 2009 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 36 δισ. ευρώ καθαρά. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 15,5% του ΑΕΠ. Αν ο κ. Γεωργίου,
φούσκωσε το έλλειμμα να μας εξηγήσει κάποιος που πήγαν αυτά τα λεφτά;», διερωτήθηκε η κα Ξαφά.
Κατά τα άλλα η κα Ξαφά επισήμανε για την πορεία της οικονομίας για το τρέχον έτος, ότι «το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε, είναι ανάπτυξη 0,5% – 1%». «Όσο αργεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, τόσο χειρότερα θα πάμε φέτος», έσπευσε να προσθέσει.
Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «όσο έχουμε χαμηλή ανάπτυξη, οι δανειστές θα ζητούν περισσότερα μέτρα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: