Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΑΝΑΛΙ, Η ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

Ο τίτλος του γραπτού που σου στέλνω, ας το πούμε και κείμενο για να εντυπωσιάσει, είναι καθαρά αθλητικού περιεχομένου και σκοπού, όμως κολλάει απολύτως σε όσα ζήσαμε και κάναμε-ή δεν κάναμε- τα τελευταία χρόνια και όσα φυσικά θα έρθουν στο μέλλον.
Γιατί, όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε.
Η ήττα λοιπόν είναι μεγάλη, είναι συνολική και είναι συντριπτική.
Για τον ελληνικό λαό, για τους εργαζόμενους, για το εργατικό κίνημα -υπάρχει ακόμη;-, για μικρούς και μεγάλους, όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ιδιότητας, ιδεολογίας, νοοτροπίας, κοινωνικών και άλλων τοποθετήσεων, πεποιθήσεων και τα ρέστα.
Και φυσικά, ανεξάρτητα από το πόσο ο καθένας αντιστάθηκε ή όχι σε αυτή τη λαίλαπα, σε αυτό τον πόλεμο αν θες που κερδήθηκε πολύ εύκολα από το σύστημα και που μας γυρίζει δεκαετίες πολλές -ίσως και αιώνες- πίσω.
Πέρα από το πλήρες ξεπούλημα της χώρας, αν απλά δει κανείς και το κοινωνικό ξεχαρβάλωμα και τον οικονομικό όλεθρο που έχουν προκληθεί μένει μ@λ@κας.
Τέτοιες συνέπειες για το λαό και τέτοιες συμφωνίες δεν τις υπέγραψαν και δεν τις υπέστησαν,
ούτε χώρες που έχασαν πολέμους.
Βέβαια, το σκεπτικό του μέσου Έλληνα περιγράφεται εξαιρετικά στο κείμενο που σου έγραψα πριν ενάμιση χρόνο περίπου «Τι κάνεις; Περιμένω τις εξελίξεις».
Έτσι λοιπόν.
Η χώρα χρεοκόπησε και δεν αποδόθηκαν ευθύνες.
Η χώρα ξεπουλήθηκε και δεν κυνηγήθηκε κανείς.
Το 50% των Ελλήνων είναι κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά δεν τους πειράζει να τους ζουν φίλοι και συγγενείς.
Θα τους πάρουν και τα σπίτια και μάλιστα με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό -κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη θυμίζω-,
αλλά πέρα βρέχει.
Τίποτα…
Τίποτα…
Τίποτα…
Γι’ αυτό,
Αλλάξτε κανάλι η ήττα είναι μεγάλη.
Αυτά τα λίγα
Μ.
Παόκι
(Αγαπητό Παόκι, μπορεί να μην είναι ήττα αυτό που συνέβη στην Ελλάδα. Μπορεί οι σύγχρονοι Έλληνες να ήθελαν πραγματικά αυτό. Μπορεί να ήθελαν κάποιον να κυριαρχήσει πάνω τους. Ξέρω άνδρες που ψάχνουν γυναίκα να τους μαλώνει και να τους δέρνει. Και την βρίσκουν. Άρα, μπορεί να μην είναι ήττα. Μπορεί να είναι νίκη, γιατί αυτό πραγματικά ήθελαν οι Έλληνες. Να είσαι καλά.)



pitsirikos.net


Δεν υπάρχουν σχόλια: