Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΤΩΝ ΑΝΕΛ


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στηρίξει το νομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση και το οποίο δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση.
Η νέα... κωλοτούμπα του κόμματος φαντάζει σε πολλούς ως "αντάλλαγμα" για την κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον εταίρο του κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Να υπενθυμιστεί ότι ο κ. Τσίπρας -παρά τις αντιδράσεις στο κόμμα του- χαρακτήρισε την υπόθεση «δήθεν σκάνδαλο», υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως ο κ. Καμμένος «έπραξε τα δέοντα».
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης,
Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ότι το κόμμα του υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».
Μάλιστα, επεσήμανε ότι «εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά».
«Καρφάρες» Βούλτεψη για Καμμένο! «Θα αλλάξει και το... φύλο προκειμένου να μείνει στην εξουσία»
Την «κωλοτούμπα» των ΑΝΕΛ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον βουλευτή του κόμματος Θανάση Παπαχριστόπουλο σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
Ειδικότερα, η κα Βούλτεψη το σχολίασε λέγοντας πως «ο κ. Καμμένος θα αλλάξει και το... φύλο προκειμένου να μείνει στην εξουσία».
Θεοχαρόπουλος: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων- Μοναδικό κίνητρο η καρέκλα»
Την αλλαγή στάσης των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχολίασε με αιχμηρό τρόπο για την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Ο κυνισμός ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε όλο του το μεγαλείο», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε πως «ο Τσίπρας κάλυψε προσωπικά τον Καμμένο για να μην γίνει εξεταστική και να μην διερευνηθούν ενέργειες που θυμίζουν παρακράτος. Σε αντάλλαγμα άλλαξε η ψήφος των ΑΝΕΛ για την ταυτότητα φύλου».
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων από μία κυβέρνηση χωρίς αρχές και αξίες αλλά με μοναδικό κίνητρο την καρέκλα της εξουσίας», κατέληξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: