Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ: ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ!

ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η υπόθεση εξαφάνισης ενός ελαφρού αεροσκάφους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που είχε απογειωθεί από την Αλεξανδρούπολη.
Και αυτό διότι τα συντρίμμια υπερελαφρού αεροσκάφους, με πλήρωμα δύο ατόμων, το οποίο απογειώθηκε σήμερα, περί τις 12:40, από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμό τη Ρουμανία, εντοπίστηκαν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο χωριό Κερασιά Κομοτηνής,

Το ζευγάρι που επέβαινε στο μικρό αεροσκάφος δεν είχε βρεθεί. Στο σημείο δεν υπήρχαν ενδείξης ζωής. Τελικά, όμως, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε μέσω Twitter πως τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου CT2K, ανασύρθηκαν νεκρά.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Το αεροσκάφος, τύπου CT2K, είχε απογειωθεί μαζί με ένα πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, όταν, στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.
Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν από το FIR Σόφιας.
Στις 17:00, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθώς η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου, σε αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: