Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΞΑΦΝΙΚΗ «ΦΡΑΓΗ» ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ένα ξαφνικό εμπόδιο με την ηλεκτρονική ψηφοφορία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής της Κεντροαριστεράς.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αναλάμβανε την οργάνωση της διαδικασίας προτείνει να γίνει η εκλογή το Φεβρουάριο, ενώ κοστολογεί την όλη διαδικασία στο ποσό των 900.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα όλα τα επιτελεία των υποψηφίων, τα οποία προσεγγίζουν διαφορετικά το όλο ζήτημα. Πλην όμως εκ των πραγμάτων φαίνεται πως η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις 5 Νοεμβρίου μοιάζει πλέον να απομακρύνεται ως ενδεχόμενο.
Στη Χαριλάου Τρικούπη, μολονότι θεωρούν πως η εξέλιξη αυτή δικαίωσε τους φόβους τους για το αδιάβλητο της διαδικασίας, αφήνουν αιχμές κατά της εταιρείας για το γεγονός ότι,
- όπως λένε - οργάνωσε την αντίστοιχη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ σε πολύ μικρότερο χρόνο απ' ό,τι ζητάει σήμερα για την Κεντροαριστερά και συγκεκριμένα σε μόλις 20 μέρες αντί των 4 μηνών που προτείνει τώρα.
Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη παραπέμπουν στη δήλωση που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «O δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μία ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας», σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στην επιτροπή Αλιβιζάτου.
Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή Αλιβιζάτου είναι πράγματι αυτή που θα έχει τον τελικό λόγο, ύστερα ασφαλώς από συνεννόηση με τους υποψηφίους. Ο καθηγητής φέρεται, πάντως, να εκτιμά ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, η οποία μπορεί να επιτρέψει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα εξασφαλίζει το αδιάβλητο, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν αυτό προϋποθέτει και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν προαποφασιστεί ή θα πρέπει να γίνει συζήτηση για νέες ημερομηνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: