Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΌΤΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΕΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Παραδοχή υποβάθμισης και υποτίμησης του θέματος με τους Έλληνες στρατιωτικούς αποτελεί η φράση του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο.
Όπως λένε, στη Πειραιώς ο κ. Μητσοτάκης με την τακτική που ακολούθησε στη Βουλή υποχρέωσε τον κ. Τσίπρα να αποκαλύψει πως αδράνησε να κινητοποιηθεί, ενώ ακόμη, παρά τις κινήσεις της Άγκυρας, που κλιμακώνει την ένταση εξακολουθεί να το αντιμετωπίζει ως σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο. «Οι Τούρκοι μας φτύνουν κατάμουτρα και η κυβέρνηση κάνει ότι ψιχαλίζει» έλεγαν χαρακτηριστικά στους διαδρόμους της Βουλής, στελέχη της ΝΔ.
Η λογική του συνήθους μεθοριακού επεισοδίου που διέπει τη δημόσια ρητορική του πρωθυπουργού για να μην παρέμβει σε ανώτατο επίπεδο προς την Άγκυρα δεν συμβαδίζει με τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα. Γι΄ αυτό και ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε μουδιασμένος,
και σε μερικές περιπτώσεις αμήχανος για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών. «Ήταν σα δαρμένη γάτα»σχολίασε κορυφαίο στέλεχος μετά το τέλος της αντιπαράθεσης του με τον κ. Μητσοτάκη.
Είναι δυνατόν να θέτει το θέμα στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας; να πηγαίνει στο υπουργείο Άμυνας ο αμερικανός πρέσβης; Και να χαρακτηρίζεται ως σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο διερωτώνται κορυφαία στελέχη της ΝΔ.
Είναι δυνατόν να είναι προφυλακισμένοι δύο Έλληνες αξιωματικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και ο πρωθυπουργός να μιλά για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο, σημειώνουν στην Πειραιώς.
Ξεκίνησε ως σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο, όπως υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά τις αμέσως επόμενες ώρες σταμάτησε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και έχει λάβει διαστάσεις με άγνωστη κατάληξη. Είναι προφανές πως η ατυχής έκφραση του πρωθυπουργού αποτελεί απόρροια της επιπόλαιης εκτίμησης της κατάστασης, λένε στη ΝΔ.
Η φράση αυτή «θα στοιχειώνει τον κ. Τσίπρα» σημειώνουν παράγοντες της ΝΔ όπως «το ευχαριστώ τις ΗΠΑ» του κ. Σημίτη το οποίο επικαλέστηκε αρνητικά ο πρωθυπουργός.
Στη ΝΔ διέκριναν και από τις αιχμηρές και οριακά αρνητικές αναφορές του κ. Τσίπρα για τους Αμερικάνους και τις επαφές του πρέσβη με τον κ. Μητσοτάκη, ενόχληση για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αφήνουν την Τουρκία να συμπεριφέρεται ως «νταής και χωροφύλακας» στην περιοχή και δεν έχουν παρέμβει για να πιέσουν την Τουρκία να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς. Δεν αποκλείεται, να έχει ζητήσει η Αθήνα παρέμβαση της Ουάσιγκτον και να μην έχει πραγματοποιηθεί με την ένταση που επιθυμούσε η ελληνική κυβέρνηση, εκτιμά, χωρίς όμως να το γνωρίζει, κορυφαίος στέλεχος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: