Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

GUARDIAN: «Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»

Η είδηση που συνταράσσει της ποινικής δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του για κατοχή, διακίνηση και χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών καθώς επίσης και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στα ελληνικά media περνάει ως... απλή αναφορά. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να συμβαίνει το ίδιο και στο εξωτερικό. 
Ήδη τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα και φυσικά η Αγγλία δεν αποτελεί εξαίρεση. Άλλωστε, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού παραμένει στην επικαιρότητα και στο Νησί λόγω Νότιγχαμ Φόρεστ.
Χαρακτηριστική της σημασίας που δίνεται στην υπόθεση είναι η εκτενής αναφορά ενός εκ των εγκυρότερων Μέσων, του Guardian, το ρεπορτάζ του οποίου φέρει τον τίτλο: «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών».
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:
«Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης,
κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών σε μια υπόθεση διακίνησης φορτίου ηρωίνης που σόκαρε την Ελλάδα.
Την Παρασκευή, η Εισαγγελέας, Ειρήνη Τζίβα, απήγγειλε στον εφοπλιστή μια σειρά πολύ σοβαρών κατηγοριών, μετά από τριετή έρευνα για την υπόθεση του Noor 1, ενός τάνκερ στο οποίο το 2014 βρέθηκαν 2,1 τόνοι ηρωίνης, στο Λιμάνι του Πειραιά.
Ο Μαρινάκης, 50 ετών, κατηγορείται επίσης για τη χρηματοδότηση της παράνομης επιχείρησης. Τρεις ακόμη στενοί συνεργάτες του είναι επίσης κατηγορούμενοι για την υπόθεση.
Η δικαστική έρευνα ακολούθησε την ''πορεία του χρήματος'' δίνοντας έμφαση στις τραπεζικές συναλλαγές που έγειραν υποψίες. Οι δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι πολλές από τις συναλλαγές συνδέθηκαν με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου φορτίου.
Ο Μαρινάκης είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακού, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. Η ιστοσελίδα του συλλόγου επίσης δεν περιλαμβάνει αναφορά στις κατηγορίες, οι οποίες θεωρούνται ως ''κατασκευασμένες'' από τους οπαδούς της ομάδας.
Αυτή δεν είναι η πρώτη κόντρα του επιχειρηματία με τη Δικαιοσύνη. Το 2015 αθωώθηκε των κατηγοριών για εμπλοκή σε κύκλωμα στημένων αγώνων το οποίο επεκτάθηκε σε επτά διαφορετικές χώρες. Ο εφοπλιστής ο οποίος αγόρασε τη Νότιγχαμ Φόρεστ πριν από 10 μήνες έναντι 50 εκατ. λιρών, είχε χαρακτηρίσει τις συγκεκριμένες κατηγορίες ως προϊόν των επικριτών του, οι οποίοι ''ζηλεύουν'' για την επιτυχία της ελληνικής ομάδας. ''Φυσικά και δεν μπορώ να σταματήσω τους αντιπάλους μας από το να με κατηγορούν αδίκως'', είχε πει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: