Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΩΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ...

Με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, συναντάται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια, σε ένα τετ α τετ που σηματοδοτεί την έναρξη του μαραθωνίου των επαφών του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη γειτονική χώρα. 
Ο κ. Κοτζιάς έφθασε στο υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια στις 10 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε ο Νικολά Ντιμιτρόφ και αμέσως μετά ξεκίνησε η κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ενώ θα ακολουθήσουν και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στα Σκόπια Στεφανία Μουρελάτου, στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά σφραγίστηκε η ένδειξη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ώστε να τροποποιηθεί ότι "αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως FYROM".

Μετά την συνάντηση με τον Σκοπιανό Υπουργό Εξωτερικών,

ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ. 
Στη 1:00 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. 
Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. 
Πηγή πληροφοριών: Ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: