Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ (ΚΑΡΤΕΣ)

Αρνητικοί εμφανίζονται οι Έλληνες ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Alpha.
Το 64,1% δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό, ενώ το 31,6% τους θεωρεί θετικούς.
Δείτε τις κάρτες

Ίδια εικόνα παρατηρείται και στο ερώτημα για τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, κατά τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, με το 63% να έχει αρνητική στάση και το 31,5%θετική.
Ωστόσο, οι πολίτες είναι θετικοί ως προς τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά αρνητικοί ως προς την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονία».
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί, με το 30,5% να δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί.
Ωστόσο, όταν τίθεται το ερώτημα για το κατά πόσο αυτή διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία, το 53,4% εμφανίζεται απαισιόδοξο, ενώ το 35,9% εκφράζει αισιοδοξία.
Στο ερώτημα για τη λύση στο θέμα του ονοματολογικού, η πλειοψηφία τάσσεται ενάντια σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, με το 56,5% να αρνείται μια τέτοια λύση, ενώ το 38,5% τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, το 4% υπέρ μιας οποιαδήποτε λύσης.
Μάλιστα, σε ερώτημα για την περίπτωση που το γειτονικό κράτος επιλέξει το αμετάφραστο Gorna Macedonia, το 56,5% τάσσεται κατά, ενώ το 40% υπέρ.
Οι Έλληνες εμφανίζονται επίσης υπέρ της διοργάνωσης συλλαλητηρίων για το ζήτημα, με το 52,5% να συμφωνεί με τέτοιες εκδηλώσεις, το 27,7 να τάσσεται κατά και το 19,2% να μην παίρνει ούτε θετική, ούτε αρνητική θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: