Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡΠΥΡΑΥΛΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ «SATAN 2»

Η Ρωσία δημοσιοποίησε βίντεο από την δεύτερη δοκιμαστική πυροδότηση του υπερπυραύλου Sarmat, γνωστού στο ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία Satan 2.
Πρόκειται για τον ισχυρότερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στον κόσμο
Βαμμένος με άσπρα και μαύρα τετράγωνα για να διευκολύνει τις μετρήσεις της ταχύτητας, ο πύραυλος ωθείται απότομα έξω από το υπόγειο σιλό στο Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, πριν πυροδοτήσει τον δικό του κινητήρα υγρών καυσίμων.
Ο πύραυλος των 220 τόνων μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εντός μίας ώρας από την εκτόξευση.
Με βάση όσα έχει αποκαλύψει ο ρωσικός στρατός, ο Sarmat μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές, συνολικής ισχύος 50 μεγατόνων TNT.
Όπως όλοι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM), ο Satan 2 εκτελεί βαλλιστική κίνηση: χρησιμοποιεί τον κινητήρα του για να φτάσει σε μεγάλο ύψος,
έξω από την ατμόσφαιρα, και στη συνέχεια απελευθερώνει τις κεφαλές που πέφτουν σχεδόν ελεύθερα προς το έδαφος.
Κάθε κεφαλή μπορεί να πλήττει διαφορετικό στόχο, κινούμενη με ταχύτητα εικοσαπλάσια από την ταχύτητα του ήχου, σχεδόν 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.
Ο Sarmat εντάσσεται στο νέο οπλοστάσιο που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Φεβρουάριο. Προορίζεται να αντικαταστήσει τον ICBM Voevoda (γνωστό στο NATO ως Satan) και φέρεται να έχει τη δυνατότητα να πετά ακόμα και πάνω από την Ανταρκτική.
Όπως έγινε γνωστό, η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 ή το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: