Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΣΤΟ... ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Οι πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, λένε ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή ακόμη και τη Θράκη. Σχεδιάζουν να το κάνουν με την έναρξη της ελληνικής τουριστικής σεζόν για να πλήξουν καίρια τον βασικό αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας. Θα πληγούν και οι ίδιοι αλλά έτσι κι αλλιώς είναι χαμένοι για χαμένοι.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στρατιωτικές πηγές είναι έτοιμες για το «χτύπημα» που ετοιμάζει ο Ερντογάν, όμως, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Αν προκληθούν σε ξηρά, θάλασσα ή στεριά, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδας, ακόμη κι αν το θερμό επεισόδιο πλήξει την οικονομία μέσω του τουρισμού.
Ο Ερντογάν είναι ανεξέλεγκτος και μετά την πύρρειο νίκη του στο Αφρίν έχει ξεφύγει τελείως. Όχι γιατί είναι τρελός αλλά γιατί ξέρει ότι όσο περισσότερο γαυγίσει, τόσα περισσότερα θα πάρει. Και ο βασικός στόχος του είναι η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης η οποία δεν αφορά μόνο τα ελληνικά εδάφη, αλλά και περιοχές στις οποίες σήμερα δρα ο τουρκικός στρατός. Ακόμη και οι απειλές για εισβολή στο Ιράκ έχουν ως μοναδικό σκοπό,
μια επαναδιαπραγμάτευση με τον «χωροφύλακα» της περιοχής, δηλαδή την Άγκυρα.
Κι ενώ ο Σουλτάνος δεν υπολογίζει ούτε Ευρώπη, ούτε ΗΠΑ, ούτε κανέναν άλλον, στην Ελλάδα τι κάνουμε; Για σκεφτείτε καλά.
Μήπως φτιάξαμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που έχει προτείνει ο Μητσοτάκης εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα θυμήθηκε ο Τσίπρας να ακούσει τον ανύπαρκτο Σταύρο;
Μήπως χαράξαμε μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης των κινδύνων απ’ όλες τις πλευρές;
Μήπως υπήρξε έστω και η ελάχιστη συνεννόηση των κομμάτων και της ίδιας της κοινωνίας για το τι θέλουμε ως χώρα; Θα φτάσουμε στο καλοκαίρι, ο Τούρκος θα μας έχει πάρει κάνα – δύο νησιά κι εμείς θα χορεύουμε στις ξαπλώστρες της Ψαρούς.
Αλλά τελικά μήπως υπάρχει έστω μια συγκεκριμένη γραμμή και στόχευση για να δούμε τι θα κάνουμε με την πολεμική προετοιμασία μας, έστω κι αν είναι αχρείαστη;
Ο Τούρκος γκριζάρει το μισό Αιγαίο και μας απειλεί με αφανισμό κι εμείς ασχολούμαστε με τον Ιβάν Σαββίδη.
Ασχολούμαστε με τα πολιτικά τερτίπια του Καμμένου και με τα εντός, εκτός και επί τα αυτά στην κυβέρνηση, λες και αν χάσουμε τους ΑΝΕΛ θα χαθεί η χώρα.
Ασχολούμαστε και με τα αστεία ημερολόγια του Φρουζή που είναι τόσο σοβαρά ώστε στη Βουλή σήμερα θα συζητηθεί και η… λάμπα που έπρεπε να αλλάξει σπίτι του και το έγραψε για να το θυμάται.
Μοιάζουμε να επιλέγουμε τον αυτοκαταστροφικό δρόμο. Ούτε τώρα, σε κρίσιμη εθνικά περίοδο, μπορούμε να ομονοήσουμε, να χαράξουμε ενιαία γραμμή και να την τηρήσουμε απαρέγκλιτα όταν πρόκειται για τον εξ ανατολών κίνδυνο.
Είναι τόσο τραγικό, αλλά τώρα που διακυβεύεται ακόμη και τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας, το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη και του Πάνου. Οι οποίοι συναντώνται σήμερα για να ξαναμοιράσουν την εξουσία… μέχρι τέλους που λέει και ο Καμμένος.
Δεν είναι καθόλου αστείο, αλλά όταν ο Σουλτάνος θα κάνει την κίνησή του, εμείς θα βλέπουμε τον Τσίπρα και τον Καμμένο να αγκαλιάζονται και να επιβεβαιώνουν τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ τους, και με την καρέκλα. Και να είστε σίγουροι: Μπορεί να γίνει πόλεμος και η ΕΡΤ να παίζει ντοκιμαντέρ για τα αγριογούρουνα.
Διότι έτσι μάθαμε. Εθιστήκαμε με στο ελάχιστο, στο φθηνό, στο μίζερο, στον Αλέξη και τον Πάνο και βλέπουμε έτσι και την Ελλάδα. Κι αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα, αυτό που εκμεταλλεύονται και οι προαιώνιοι εχθροί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: