Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

“ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ” ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΆΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

Το χθεσινό Συμβούλιο Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ ,θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “πολεμικό συμβούλιο”. Για να μην περάσουμε στη ζώνη της κινδυνολογίας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό τέτοιες μέρες με τέτοιο κλίμα στα ελληνοτουρκικά να υπάρχει και ανησυχία και εγρήγορση και συνεπώς να γίνονται συζητήσεις που μετατρέπουν ένα Συμβούλιο Άμυνας σε “πολεμικό συμβούλιο”.
Τα θέματα που απασχόλησαν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ήταν πολύ συγκεκριμένα και είχαν να κάνουν με όσα πρέπει να “τσεκαριστούν” για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά. Ανεξάρτητα από το πόσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι αυτή η κλιμάκωση. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον απρόβλεπτο στα ελληνοτουρκικά.
Σ΄ αυτό το κλίμα έγινε συζήτηση για συγκεκριμένες ελλείψεις που υπάρχουν και για το πως αυτές θα καλυφθούν άμεσα. Όσο πιο άμεσα γίνεται.
Η ατζέντα του χθεσινού Συμβουλίου Άμυνας ήταν εξαιρετικά σοβαρή γι΄ αυτό και δεν είναι δημοσιοποιήσιμη. Έστω και αργά συζητήσεις που αποφεύγονταν έγιναν.
Νομίζουμε ότι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η ελληνική κοινή γνώμη είναι προετοιμασμένη να ακούσει για δύσκολες αποφάσεις.


https://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: