Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Διαβάζεις την είδηση στον ιστότοπο του "Ποντικιού" και η οποία τιτλοφορείται "Αθήνα: Απαγόρευση εισόδου για 5 χρόνια (!) σε πάρκο λόγω ανακαίνισης της αμερικανικής πρεσβείας (χάρτης)" και ασυναίσθητα το μυαλό σου γυρίζει αρκετές δεκαετίες πίσω τότε που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος έλεγε απευθυνόμενος στο Βαν Φλιτ: «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας»,

Απ' ότι λοιπόν μας γνωστοποιεί η ιστοσελίδα της βδομαδιάτικης εφημερίδας η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έδωσε στην δημοσιότητα ένα φιρμάνι και το οποίο μας λέει ότι "για πέντε χρόνια θα απαγορεύεται στους πολίτες η πρόσβαση στο παρκάκι επί της οδού Γέλωνος στην Αθήνα, λόγω εργασιών ανακαίνισης της πρεσβείας".

Ισως ούτε σε χώρα - μπανανία δεν θα υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Με ποια "αρμοδιότητα" βγαίνουν οι υπεύθυνοι της πρεσβείας και εκδίδουν τέτοια "διαταγή"; Είναι στην κυριολεξία αδιανόητο μια ξένη πρεσβεία να απαγορεύει την πρόσβαση Ελλήνων πολιτών,

σε ένα δημόσιο χώρο. Εξίσου αδιανόητο θα έπρεπε να είναι και το ότι μια ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται αδιαμαρτύρητα κάτι τέτοιο!

Είναι πραγματικά τόσο εξωφρενική η είδηση που δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να την σχολιάσεις.

Τόση απίστευτη υποτέλεια, τέτοιο αποπνικτικό κλίμα εθελόδουλης αμερικανοκρατίας, από το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, έχουμε να ξαναζήσουμε από την δεκαετία του 1950.

Δεν υπάρχουν σχόλια: