Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ MEGA, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ

Τέλος πια η διαπλοκή, το Mega έκλεισε και ο δυνάστης που διαπλεκόταν ανήκει πια στο παρελθόν. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να σκεφτούν στην κυβέρνηση μετά το  δεύτερο «μαύρο» στην Ελληνική τηλεόραση. Η πρώτη επί Σαμαρά στην ΕΡΤ και η δεύτερη τώρα επί Τσίπρα.
Ξέχωρα βέβαια είναι  η μία από την άλλη περίπτωση αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Ορισμένοι άνθρωποι μένουν στο δρόμο. Μένουν χωρίς εργασία και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν.
Θα μου πείτε ναι, αλλά στην περίπτωση του Mega όπως αποδείχθηκε οι μέτοχοί του έπαιζαν παιχνίδια και η κυβέρνηση αυτή, τα παιχνίδια διαπλοκήςδεν τα … σηκώνει καθόλου όπως έχετε ήδη καταλάβει.  Τα αφεντικά του μεγάλου καναλιού δεν έδωσαν δεκάρα για τις υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων τους και όταν έφτασε η ώρα των αποφάσεων αλήθεια είναι ότι έγιναν μπαλάκι ανάμεσα στο έναν ή τον άλλον εργοδότη.
Σημασία έχει πάντως ότι τελικά την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι του καναλιού. Το μαύρο επηρεάζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους,
δεν επηρεάζει τους πρώην μετόχους του καναλιού που ενώ έδωσαν χρήματα για να διατηρήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς τελικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το ΕΣΡήταν διαφορετικές και σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που μένουν στον δρόμο.
Ωστόσο το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ δεν ευθύνονται φυσικά οι εργαζόμενοι, αλλά κυρίως εκείνοι που τόσα χρόνια ασκούσαν διοίκηση με δανεικά και αγύριστα όπως αποδείχθηκε.
Από την άλλη ο συμβολισμός του κλεισίματος του τηλεοπτικού σταθμού, είναι ισχυρός για την κυβέρνηση η οποία τι αφήνει να εννοηθεί; Ότι τελικά έβαλε τέλος στη διαπλοκή αναδεικνύοντας τις πρακτικές των υπευθύνων του σταθμού όταν αυτές δεν ήταν σε ορθολογική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: